Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Devlet olarak varlığımızı her yerde hissettirerek, ülkenin tamamında bir seçimin yapılmasını ve her yerde sandık konulmasını MHP olarak biz, ülkeyi yönetenlerden istiyoruz" dedi.

25.09.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Devlet olarak varlığımızı her yerde hissettirerek, ülkenin tamamında bir seçimin yapılmasını ve her yerde sandık konulmasını MHP olarak biz, ülkeyi yönetenlerden istiyoruz" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında MHP'yi sırasıyla DSP, AK Parti, BBP, Saadet Partisi, DP ve CHP heyetleri ziyaret etti.

MHP'de heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Ankara Milletvekili Mustafa MİT ve MYK üyesi Sultan Gündüz karşıladı.

Bayramlaşmaya gelen AK Parti heyetinde, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Zeliha Akın ve Gençlik Kolları MKYK üyesi Merve Arslaner yer aldı.

Buruk bir bayram yaşandığını belirten Karakaya, 20 Temmuz'dan sonra başlayan terör olayları ile şehit ailelerinin evinden feryat yükseldiğini söyledi. Karakaya, Mina'da yaşanan olayın da İslam alemini üzüntüye sevk ettiğini aktardı.

İşler de terör olayları nedeniyle buruk bir bayram yaşandığını dile getirerek "Bu terör belasından ülkemizin en kısa zamanda kurtulması gerekiyor. Artık bu teröre son vermenin zamanı gelmiştir. Toplumda da bu bilinç oluşmuştur" dedi. Mina'da yaşanan izdihamın herkesi derinden üzdüğünü aktaran İşler, "Bu acıların bir an önce dinmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Karakaya, seçim güvenliğinin önemli bir sorun haline geldiğini öne sürerek, şöyle devam etti:

"Bugünlerde taşıma sistemi oy kullanılması konusunda bazı önlemlerden bahsediliyor. Sandıkların başka bölgelere konulması biçiminde. MHP olarak böyle bir yaklaşımın da doğru olmadığını ifade ediyoruz. Çünkü devletin belli bölgelerde, belli mahallelerde sandık koymamasını hükümranlık hakkı ile doğrudan alakalı görüyoruz. İnşallah devlet olarak varlığımızı her yerde hissettirerek, ülkenin tamamında bir seçimin yapılmasını ve her yerde sandık konulmasını MHP olarak biz, ülkeyi yönetenlerden istiyoruz. Aksi takdirde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde seçimde katılma oranının çok düşük olmasının sonrasında geçireceği, özellikle de uluslararası arenada yaratacağı tartışmaları da gerçekten iyi düşünmek lazım."

Karakaya'nın bu sözleri üzerine İşler, terörle mücadele konusunda bazı ilçelerde ciddi sıkıntılar olduğunu belirtti. Milletin iradesinin sandığa yansıması konusunda güvenlik güçlerinin ve seçim kurullarının aldığı bazı kararlar çerçevesinde bazı sandıkların taşınmasının gündeme geldiğini aktaran İşler, şunları söyledi:

"Bunları hem güvenlik açısından hem de seçmenin hür iradesinin sandığa yansımanı açısından da önemli buluyorum. Temennilerinize katılıyorum ki her yerde normal şartlarda seçimin yapılması esastır fakat takdir edersiniz ki iki aydır da orada ciddi bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin getirmiş olduğu bazı olumsuzluklar söz konusu. Bunlardan hareketle valilerimizin ilçe, il seçim kurullarına yapmış olduğu müracaatlar neticesinde seçim kurullarının almış olduğu kararlara bizler de hükümet olarak, AK parti olarak, zaten bütün partiler de uymak durumunda. Dolayısıyla alınan kararların da hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel bir seçim yaparak yolumuza devam edeceğiz 1 Kasım'dan sonra."

İşler'in AK Parti'nin seçim müziğinin YSK tarafından yasaklandığını hatırlatması üzerine Karakaya, "Her seçimde böyle bir şansınız oluyor. CHP, o noktada yetişti yine imdadınıza" dedi.

İşler'in, gülerek "Ne gibi?" diye sorması üzerine, Karakaya, "Böyle bir itirazla birlikte bugün medyada 'CHP, bismillah'ı yasaklattı' şeklinde, alanda size katkı sağlayacak durum ortaya çıkmış oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi ne zaman sıkışsa CHP bir ip atıyor" diye konuştu.

AK Parti'nin seçim şarkısının neden yasaklandığını kendisinin de anlamadığını aktaran İşler, gerekirse başka bir müzik daha yapılabileceğini söyledi. Bunun üzerine Karakaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kampanyaların önemini biliyoruz. Bu işler çok kolay değil, maliyetli işler. Bir müzik yapılır, siyasi partiler olarak bunları yaptırıyoruz ama tanıtımları maliyetli olur. Sizin, konuyu gündeme getirip itiraz eden şahsiyete ve bunu yasaklayan YSK'ya bir ödül vermeniz lazım. Belki de 2 ay boyunca duyuramayacağınız bir şeyi, çok az duyuracağınız bir şeyi birkaç saat içerisinde tüm Türkiye'ye duyurmuş oldunuz. Parasal boyutuyla bakacak olsanız, milyonları verseniz bu tanıtımı yapamazdınız. Ödül verin seçimden sonra."

CHP ziyareti

CHP'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, PM üyesi Sera Kadıgil, MHP'yi ziyaret etti.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine düzenlenen iki ayrı saldırıda 2 askerin şehit olduğunu hatırlatan Tezcan, şehitlere Allah'tan rahmet, millete baş sağlığı diledi.

Karakaya da 1 Kasım seçimlerinin ülkeye barış ve huzur getirmesini temenni ederek, "İnşallah hep birlikte ülkenin partileri, siyasileri olarak ülkeyi içinde bulunduğu zor durumlardan, sıkıntılı ortamlardan daha güzel günlere götürüceğiz" dedi.

Tezcan'ın cuma namazından önce Saadet Partisi'ni ziyaret edeceklerini söylemesi üzerine MHP milletvekili Mit, "Cumayı beraber kılardık burada" dedi. Bunun üzerine Tezcan, "Orada kılarız" dedi.

Karakaya, tek cuma namazı kılınan parti genel merkezinin MHP olduğunu ifade ederek, yakın mesafede yapılan bir cami olduğunu ama bölgenin ihtiyacını karşılamadığını söyledi.

Seçim kampanyalarında seçim büroları, parti genel merkezleri ve il binaları dışında bayrak asılmaması yönünde bir öneri olduğunu hatırlatan Karakaya, "İnsanlar yoruldu. Bizim bu konularda iktidar partisi ile yarışmamız da mümkün değil ekonomik konularda. Özellikle bayrakların asılması, çok ciddi emek, ekonomik kaynak gerektiriyor" dedi.

Karakaya'nın sözleri üzerine Tezcan, "Arka arkaya 3 ay içinde 2. seçim yapılıyor. Bu ciddi bir kaynak israfı bir taraftan ekonomik anlamda. Önemli ölçüde de çevre kirliliği yaratıyor. Hem sesli yayınlarla ilgili, gürültü kirliliği yapmayacak şekilde bir düzenleme yapılabilirse partiler olarak böyle bir mutabakat sağlayabilirsek yararlı olur diye düşünüyorum. Olacak gibi, öyle görünüyor" diye konuştu.

Tezcan'ın siyasi partilerin seçimlerde yaptığı harcamaların şeffaflaştırılması gerektiğini belirtmesi üzerine de Karakaya, MHP'nin Hazine'den aldığı yardımın haricinde hiç bağış almayan bir siyasi parti oluğunu dile getirdi.

DSP, BBP, Saadet Partisi ve DP ziyaretleri

MHP'yi, Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova başkanlığındaki DSP heyeti de ziyaret etti. Türkiye'de iktidardan çok muhalefet sorunu, hatta ana muhalefet sorunu olduğunu öne sürdü. Bunun üzerine Karakaya, YSK'nın AK Parti'nin seçim şarkısı "Haydi Bismillah"ın kullanımını yasakladığını hatırlatarak "Nerede yıkılacak olsalar, sendeleyecek olsalar bir CHP'li ellerinden tutuyor, çıkarıyor. Bir seçim şarkısı, belki seçim sonuna kadar devam etse çoğu farkına bile varmayacak" diye konuştu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut da, BBP MKYK üyeleri Ömer Eren ve Barış Ezer'le gerçekleştirdiği MHP ziyaretinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun dosyasının netleşmediğine değinerek, ekim ayında duruşmaları olduğunu, duruşmalarda genel başkan yardımcılarının, Yazıcıoğlu'nun oğlunun, abisinin, partili gençleri gaz ve cop yediklerini söyledi.

Duruşmalarda haklarını aradıklarını belirten Karabulut, "Bu dosyanın huzura ermemesi ve netlik kazanmaması için müthiş bir şekilde şiddet uyguluyorlar, sindirmeye çalışıyorlar, olur olmaz saatlere olur olmaz günlere, misal Ramazan Bayramı arifesine, duruşmaya girdik. Gelmesinler sahip çıkmasınlar diye böyle çok bilinçli bir çalışma ama biz yılmayacağız" şeklinde konuştu.

Karakaya'nın "MHP iktidarında Yazıcıoğlu'nun davasının çözülecek" sözüne değinen MKYK üyesi Eren ise, "Biz böyle zor dönemde sayın Muhsin başkanımızın partisiyle hareket etmeyen MHP'nin çok da çözeceğini düşünmüyoruz. Allah nasip eder Meclise girersek inşallah kendi konumuzu kendimizi çözeceğiz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya da, erken seçimden sonra MHP'nin iktidar olması halinde rahmetli Yazıcıoğlu'nun davasıyla diğer netleşmeyen dosyaların açığa çıkarılacağını ve varsa suçluların gerekli cezaya çarptırılacaklarını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Budak da Ankara Milletvekili adayı Fatih Beyazıt'la MHP'yi ziyaret etti. Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Budak, her şeyden önemli olan Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün bozulmaması olduğunu vurguladı. Budak, eğitim sisteminin ve din eğitiminin Avrupa normlarına göre belirlenmesini eleştirdi.

Karakaya ise Cumhuriyet'in temel niteliklerine uygun tek vatan, tek bayrak, tek dil ilkesine sarılarak son zamanlarda yaşanan sıkıntıların üstesinden gelineceğini ümit ettiklerini söyledi.

Demokrat Parti'den ise Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uzunçakmak, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Onur Başokur ve Kadın Kolları Başkanı Şeyma Bozen MHP'ye ziyarette bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Efe, yaşanan terör olayları nedeniyle bayramın buruk geçtiğini dile getirerek, AK Parti'yi eleştirdi. Türkiye'nin bölünmeyle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Efe, ülkenin bir an önce terör belasından kurtarılması gerektiğini kaydetti. MHP'nin çözüm sürecine karşı çıktıkları için suçlandıklarını savunan Karakaya, "Keşke haklı çıkmasaydık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement