Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Nereden, kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetleyelim. Aynı zamanda el birliğiyle de şu terör sorununu parlamento çatısı altında en kısa zamanda çözelim. Ülkemizi, komşularımızla birlikte güvenli bir ülke haline getirelim." dedi.

06.07.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Nereden, kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetleyelim. Aynı zamanda el birliğiyle de şu terör sorununu parlamento çatısı altında en kısa zamanda çözelim. Ülkemizi, komşularımızla birlikte güvenli bir ülke haline getirelim." dedi.

AK Parti heyeti Ramazan Bayramı nedeniyle CHP'yi ziyaret etti. CHP Genel Merkezi'ne gelen AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kadın Kolları MKYK Üyesi Sevgi Çevik Aslan ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Esme Özbağ'ı, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile Ankara milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Necati Yılmaz, karşıladı.

Gündoğdu, CHP'ye getirdikleri çiçek ve çikolatayı verdikten sonra, "AK Parti ailesi olarak, Genel Başkanımız başta olmak üzere, bütün ailemizin iyi dileklerini, selamlarını CHP ailesine getirdik." dedi.

Giresun'daki helikopter kazasında şehit olan askerler başta olmak üzere, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunan Gündoğdu, şehit ve gazi aileleri ile tüm millete iyi bayramlar diledi.

Kamil Okyay Sındır da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi, saygı ve iyi dileklerini ileterek, "Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkati çeken Sındır, sığınmacı sorununun çok önemli olduğunu belirterek, Suriye'de bir an önce barışın tesis olması temennisinde bulundu.

Sındır, "Suriye'deki barışa el birliğiyle katkı koyarız ve bu mülteci kardeşlerimizin bir an evvel kendi anavatanlarına, evlerine, komşularına, sevdiklerine, dostlarına bir bayram havasında kavuşabilmeleri mümkün olur. Bunu yürekten diliyoruz." diye konuştu.

Yürütme ve yasamada görev alan herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayan Sındır, milletvekillerinin dokunulmazlığı konusuna değindi.

Dileklerinin, Türkiye'de adaletin tecelli etmesi, hakkaniyetin olması, yargının hiçbir baskı altında kalmadan özgür hareket etmesi olduğuna işaret eden Sındır, güvensizlik ortamının ortadan kalkmasını istediklerini kaydetti.

Bu sırada konuşmaya katılan CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in yurt dışına çıkmak isterken savcı kararıyla havalimanında alıkonmasını hatırlatarak, "Bizim için çok kötü bir sürprizdi. Bu bir başlangıç mı? Toplumun sinir uçlarına dokunularak alıştırılmak mı isteniyor? Bu gelişmeler toplumun tüm kesimlerini, bizleri rahatsız etti. Sayın Bakan 'bunun bir hata olduğunu' söyledi. Umarız ki bu bir sinir ucu yoklaması olmasın, bunun devamı gelmesin." dedi.

"Göçmen sorunu"

Ahmet Gündoğdu da Türkiye'nin içeride terörle uğraştığını belirterek, dışarıda ise bazı müttefiklerin "Terör örgütleri arasında, PKK terör örgütüdür ama PYD olmazsa olmaz mı?" gibi ikircikli durumların bulunduğunu aktardı.

"Avrupa Parlamentosu'nda bazı terör örgütlerinin paçavralarının asıldığını" kaydeden Gündoğdu, " Çanakkale'de nasıl bir Türkiye'yi sıkıştırma yaklaşımıyla üzerine gelinmişse, bugün de böyle tabloları zaman zaman yaşıyoruz." dedi.

Çanakkale'de yedi düvele karşı bir mücadelenin olduğunu hatırlatan Gündoğdu, Türkiye'deki patlamalarda teröre karşı ortak bildiri hazırlamada destek olan CHP'ye teşekkür etti.

Suriyeliler başta olmak üzere dünyanın bir göçmen sorunu bulunduğunu anlatan Gündoğdu, göçmen meselesine yönelik tek teklifi Türkiye'nin yaptığını kaydetti.

Gündoğdu, Batı'nın insan hakları boyutuyla değil de ülkelerine göçmen gelmemesi yönünde hareket ettiğine, almak zorunda kaldıklarına çeşitli kriterler getirdiğine dikkat çekti.

"Milletvekili dokunulmazlığı"

Dokunulmazlıklar konusunda, Anamuhalefet partisinden daha kararlı olmasını beklediklerine iyaret eden Gündoğdu, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in havalimanında alıkonmasına ilişkin, "Bu bir siyasi parti rekabeti falan değil. Bir para cezasından dolayı takibi bildirilmiş. Doğru bir şey değil hangi partili olursa olsun. Dokunulmazlıkların kalkmasıyla ilgili bir şey değil." diye konuştu.

Necati Yılmaz'ın "Tam da onla ilgili değil mi bir milletvekilinin onun bahane gösterilerek uçaktan indirilmesi? Eren Erdem'in ne kadar haklı olduğunu ortaya koymadı mı?" demesi üzerine Gündoğdu, "Bunun şık olmadığını zaten ifade ettik." karşılığını verdi.

"Gerginlik oluşturmaya gerek yok"

Gündoğdu, "Bu dokunulmazlıkların kalkmasıyla ilgili bir konu değil. Şık olmayan, bir arkadaşımızın başına gelmiş bir şey. Yargıya böyle bir şey denmesi mümkün değil, usul hatası olduğu ortada. Bir buçuk saatlik bir gecikmeyle arkadaşımız..." demesi üzerine, Necati Yılmaz, "Sayın Başkan, böyle bir şey olabilir mi?" ifadesini kullandı.

Ahmet Gündoğdu da "Şık olmamış Necati Bey. Bunun üzerinden bayram gerginliği oluşturmamıza gerek yok. Hangi milletvekilimizin başına gelirse gelsin, partisine bakmaksızın şık değil. Şık olmadığını da ilgililerimiz net ifade etti. Bu AK Parti'nin isteyebileceği bir şey değil." diye konuştu.

Amaçlarının bir gerginlik yaratmak olmadığını belirten Genel Sekreter Sındır da AK Parti'nin CHP'ye gelmesinden mutluluk duyduklarını bildirdi.

Kürsü dokunulmazlığı dışında, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini anlatan Sındır, "Yargı bağımsız olmalıdır. Bize düşen görev, hep beraber, el birliğiyle yasama, yürütme ve yargı kuvvetler ayrılığını tesis edebilmek ve bağımsız, kimsenini etkisi altında kalmadan, hiçbir baskı altında hissetmeden savcılarımızın ve hakimlerin görev yapabilmelerini sağlamak." ifadesini kullandı.

Ahmet Gündoğdu da "Yasama, yürütme, yargı, kuvvetler ayrılığı net olmalı. Bunun için biz, başkanlık sistemini önemsiyoruz. Yasama, yürütme ve yargıda Yargıtay ve Danıştay üyelerinin sayısını belirleme yetkisinin TBMM'de olduğunu da anamuhalefet partimiz unutmamalı. Siyasetin merkezi Meclis olmalı. Meclis'te, millet adına siyaset yapmalıyız. Meclis'te istediğimiz yasa çıkmadığında, Meclis'in yetkilerini yargıya şikayet eder konuma gelmemeliyiz. Anayasa Mahkemesi'ne müracaatı da kastederek, söylüyorum." diye konuştu.

"Bunlar kardeşliği bozan şeyler değil"

Gündoğdu, TBMM'nin yasa çıkarma yetkisine özen gösterilmesi ve şikayetlerle buna halel getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kamil Okyay Sındır da "Anayasal koruma altına alınmış üst yargı kurumlarının, kanun yetkisiyle, Meclis salt çoğunluğuyla yapılarının değiştirilmesinin Anayasa'ya uygun olmadığını kaydetti.

Bunun üzerine Gündoğdu, özlük haklarının korunması kaydıyla, yargıda da değişimlerin olabileceğine işaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz'ın "Adalet Komisyonu bunu enine boyuna konuştu. Meclis'in bu konuda anayasa düzenlemesi, değişikliği yapması, yasa yapması mümkün ancak Cumhuriyet'in temel nitelikleriyle ilgili anayasa değişikliğinde dahi bulunulması mümkün değil. Son düzenlemeyle mahkemenin yasayla kapatılmış olması, Anayasa ile dahi düzenlenemeyecek bir meselenin, yasayla düzenlenmesini gündeme getirdi, açık ve net aykırılık var bunda." sözleri üzerine Gündoğdu, şu yanıtı verdi:

"Temel niteliklerle ilgili bir sorun yok Necati Bey rahat olun. Temel niteliklerin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Evet, gelecek bayramlarda kabul heyet başkanlığına hazırlanan arkadaşlarımız var, dikkat edin Kamil Bey." diye espri yaptı.

Sındır da CHP'de herkesin düşüncelerini açıkça ifade edebileceğini kaydetti.

Söz alan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın sığınmacılarla ilgili konuşurken, "TBMM'de Mülteci Hakları Alt Komisyonu var. Bu komisyon çerçevesinde bütün partilerden, başkanı AKP'den olmak üzere arkadaşlarımız var." dediği sırada söze giren Gündoğdu, "AK Parti diyelim hocam. Bayramın bütünlüğü, kardeşliği dediniz ya. Söylemlerimiz, sloganlarımız uyumlu olsun." dedi.

Sarıhan da "Bunlar kardeşliği bozan şeyler değil." karşılığını verdi.

"Suriye'de barış sağlanmalı"

Suriyelilerin, ülkesine dönmek istediğini belirten Sarıhan, Türkiye'ye düşen görevin, Suriye'de barışın sağlanması konusunda çaba göstermek olduğunu vurguladı.

Parlamentodan çıkan yasaların Anayasa denetimine girmesinin son derece doğal olduğunu ifade eden Sarıhan, geçmişte, dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleriyle ilgili sıkıntıların yaşandığını anımsattı. Sarıhan, son olarak Yargıtay ve Danıştay'la ilgili düzenlemenin, özel yetkili mahkemelerin yeniden gelmesi tehlikesini barındırdığına dikkati çekti.

Ahmet Gündoğdu da Türkiye'nin dış politikasının, komşularının toprak bütünlüğüne özen göstermek olduğunu belirterek, "Esas olan Esed'i zulümden vazgeçirmek, halkına zulmetmesini önlemek ve Suriyelilerin Suriye'de yaşıyor olmasına katkıda bulunabilmek. Bunu iktidar, muhalefet inşallah birlikte yürütürüz." dedi.

Mültecilere, mazlum oldukları için kucak açıldığını belirten Gündoğdu, kamu güvenliğine özen gösterilerek, kalifiye, birikim yaklaşımıyla, Türkiye'ye katma değer üretilmesinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini bildirdi.

"Yargı bağımsızlığına halel getiren durum yok"

Dokunulmazlıklar konusuna tekrar değinen Gündoğdu, AK Parti, CHP, MHP "Dokunulmazlıklar kalksın" derken, HDP'li vekillerin terörist başının lehine sloganlar attığını anımsattı.

Gündoğdu, "Keşke CHP yüzde 100 destek verseydi. 'Hayır' diyenlerin oranı, 'evet' diyenlerden çok fazlaydı." dedi.

Gündoğdu'nun, yargıda yapılan değişiklerle ilgili "Yargı konusunda sonuçta TBMM bir karar verdi. Burada yargı bağımsızlığına halel getiren bir durum yok. Yargının daha işlevsel olması için atılmış adımlar var. İnşallah yasama, yürütme, yargı, kuvvetler ayrılığı ilkesi her kurumun kendi işini yapması ama yargının da yasamaya müdahale etmemesini kapsayacak şekilde devam eder." demesi üzerine Sındır, "İnşallah, temennimiz o." karşılığını verdi.

Genel Sekreter Sındır, başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, AK Parti'ye iyi dileklerini ilettiklerini belirterek, "Diliyoruz, nereden, kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetleyelim. Aynı zamanda el birliğiyle de şu terör sorununu parlamento çatısı altında en kısa zamanda çözelim. Ülkemizi, komşularımızla birlikte güvenli bir ülke haline getirelim." ifadesini kullandı.

Ahmet Gündoğdu'nun "Türkiye'nin bir terör sorunu var. 'Teröre karşı iktidar, anamuhalefet kolkola inşallah' diyelim. 2011'den beri bütün siyasi partilerimizin 'darbe anayasasından kurtulalım' diye bir anayasa vaadi var. Yeni anayasayı da 79 milyonu kucaklayacak şekilde hep beraber hayata geçirelim. İçinde inşallah başkanlık sistemi de olsun." sözlerine Sındır, "Yeni darbelere izin vermeden." karşılığını verdi.

Konuşmaların ardından, AK Parti heyeti CHP'den ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement