Sizin Gözünüzden Aksaray" Konulu Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Sizin Gözünüzden Aksaray" Konulu Fotoğraf Sergisi

Aksaray Belediyesi'nce bu yıl 32'incisi düzenlenen Aksaray Ihlara Kültür, Turizm ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen "Sizin Gözünüzden Aksaray" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

09.09.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Belediyesi'nce bu yıl 32'incisi düzenlenen Aksaray-Ihlara Kültür, Turizm ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen "Sizin Gözünüzden Aksaray" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Tarihi Zinciriye Medresesinde düzenlenen sergide, 500 fotoğraf arasında 1. seçilen Cihat Atçeken ait fotoğrafı, 2. seçilen Esen Uz Sekmen, 3. seçilen Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Murat Öner Taş'ın fotoğrafı ve ayrıca Aksaray'ın tarihi ve turistik mekanlarını fotoğraflayan Fotoğraf Sanatçısı Savaş Ulukaya'nın fotoğrafları ilgi gördü.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sergide gazetecilere yaptığı açıklamada, 32. Aksaray-Ihlara Kültür, Turizm ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen serginin açılışını gerçekleştirdiklerin söyledi.

Açılışını gerçekleştirdikleri medresede birçok fotoğraf sergisi düzenlediklerini belirten Yazgı, "İlki Fotoğraf Sanatçısı Savaş Ulukaya'nın hazırlamış olduğu fotoğraflardı. Bunları Aksaray'ımızın farklı yerlerinden çekilmiş Aksaray'ı anlatan fotoğraflardı. Ardından festivalde kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışması vardı. Bu yarışmada da dereceye giren fotoğraflarımızı bugün burada sergiliyoruz" dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Savaş Ulukaya ise Aksaray'ın tarihi ve turist mekanlarını fotoğrafladığını belirterek, "Helvadere beldesinden başlayan bir güzergahımız var. Ihlara Vadisi, Güzelyurt ve Gülağaç'taki tarihi ve turistik yerleri fotoğrafladık. Mümkün olduğu kadar sosyal medya üzerinden Aksaray'ın tanıtımını yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Fotoğraflar konusunda daima kendisine danışıldığını aktaran Ulukaya, "Fotoğraflarını nasıl, hangi açıdan çektiğimi soranlar oluyor. Bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Fotoğrafları görenler, buraların neresi olduğunu merak ediyor ve görmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Sergiye, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, AK Parti Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Kültür ve Turim İl Müdür Vekili Mustafa Doğan ve davetliler katıldı. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sizin Gözünüzden Aksaray' Konulu Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement