Skıdata ile Otopark Sorununa Akıllı Çözüm - Son Dakika
Teknoloji

Skıdata ile Otopark Sorununa Akıllı Çözüm

Skıdata ile Otopark Sorununa Akıllı Çözüm

Akıllı telefonlarla ödemelerimizden, evimizi çekip çevirmeye kadar pek çok şey yapabiliyoruz.

18.11.2014 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllı telefonlarla ödemelerimizden, evimizi çekip çevirmeye kadar pek çok şey yapabiliyoruz. Peki ya otopark rezervasyonu yapmak?

Avusturya'lı firma SKIDATA'nın aklına böyle bir fikir gelmiş. Otopark otomasyon sistemleri ile uğraşan firma, bu konu üzerine uzunca bir zamandır çeşitli çözümler geliştiriyormuş. Ekim ayı içerisinde girdiği Türkiye pazarında da altyapı çalışmalarını sürdürmekte.

Uzaktan otopark rezervasyonu nasıl yapılıyor? Havaalanlarında, otellerde, statlarda, AVM'lerde kurulacek olan sistemle birlikte, bu mekanlara gitmeden önce park yerimizin rezervasyonunu yaptırabiliyoruz. Kaç saat kalacağımızı belirlersek, ödemesini de önden gerçekleştiriyoruz ve böylece kafamızda nasıl park yeri bulacağız gibi sorular olmadan, elimizle koyduğumuz gibi aracımızı park ediyoruz. Ama böyle bir çözümün, araba yoğunluğu fazla olan İstanbul gibi yoğun bir şehirde nasıl çalışacağı şüpheli.

SKIDATA Türkiye Operasyon Sorumlusu Tarkan Kanara, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuş: "Nasıl ki şu an yola çıkmadan önce telefonlarımızdan trafik yoğunluğunu kontrol ediyorsak, bu teknoloji sayesinde de bir otoparka gitmeden önce doluluk oranının görüp, ona göre rezervasyon yaptırabileceğiz. Otoparkta yer arama stresi de ortadan kalkmış olacak. Bu sayede özellikle havalimanlarındaki ve hafta sonu yoğunluk gösteren alışveriş merkezlerindeki otoparklar oldukça rahatlayacak."

The post SKIDATA ile Otopark Sorununa Akıllı Çözüm appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Skıdata ile Otopark Sorununa Akıllı Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement