Slaven Bilic: Yüreğini Ortaya Koy - Son Dakika
Spor

Slaven Bilic: Yüreğini Ortaya Koy

Slaven Bilic: Yüreğini Ortaya Koy

Slaven Bilic, Fenerbahçe'nin etkili olduğu kanatları kapatmaya çalışırken, minimum pas hatasıyla oynamayı planlayacak.

22.03.2015 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa’ya veda eden Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinin taktiğini oluşturdu. Rakibin orta alandaki üstünlüğünü son vermek isteyen Kara Kartal, tek forvet sahaya çıkıp, bu bölgeyi kalabalık tutacak. Göbekte Emre sıkı markajda tutulacak, kanatlardan etkili çıkan Caner ve Gökhan’ın önü kapatılacak. Solda Olcay Şahan ve sağda da Gökhan Töre, top rakipteyken savunmaya yardıma gelecek. Defansın arkasına atılacak uzun paslarda ise başta Demba Ba olmak üzere Töre, Olcay ve Sosa, gol fırsatları yakalamaya çalışacaklar. Orta alanda Atiba ve Veli Kavlak’ı beraber oynatmayı planlayacak Bilic, bu ikiliden, defansın arkasına top sekmesini engellemeye çalışacak.

Brugge’den ders aldı

Duran toplarda boy avantajı sebebiyle Ba, takımına destek verecek. Fenerbahçe kalesinde kullanılacak olan kornerler ya da tehlikeli serbest vuruşlarda ise stoperler Ersan Gülüm ile Pedro Franco, pozisyon bulmaya çalışacak. Club Brugge mücadelesinden ders alan Hırvat hoca, atılacak paslarda son derece dikkatli olunmasını ve riskten kaçınılmasını istiyor. Brugge önünde büyük efor sarf eden Kartal, topu da en az kendisi kadar koşturma stratejisini uygulayacak.

‘Yüreğimizi koyalım’

Teknik direktör Slaven Bilic, Club Brugge maçının etkisinden takımını kurtarmaya çalışırken, “Avrupa dönüşlerimiz sıkıntılı oluyor. İlk maçta rakibimize Olimpiyat’ta yenildik, bu kez biz onları evlerinde yenebiliriz. Fenerbahçe’nin ne kadar iyi oyunculara sahip olduğunu biliyoruz. İki takımın da eksileri ve artıları ortada. Yüreğimizi ortaya koyup, zirvede kalmayı sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Derbide gülmüyor

Kara Kartal’da Slaven Bilic, takımın başındaki ikinci sezonunda özellikle derbilerde büyük şanssızlık yaşıyor. Bilic, şu ana kadar şampiyonluk yolunda yarıştığı rakiplerine karşı henüz galibiyetle tanışamadı. Galatasaray ve Fenerbahçe’ye üstünlük kuramayan Bilic, Sarı-Lacivertliler önünde daha önceki 3 lig maçında 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Slaven Bilic: Yüreğini Ortaya Koy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement