Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Jukic, Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Jukic, Kayseri'de

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Igor Jukic, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci'yi ziyaret etti.

20.10.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Igor Jukic, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci'yi ziyaret etti.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Muhammet Güven tarafından rektörlük binası girişinde karşılanan Büyükelçi Jukic ve beraberindekiler, önce makama ardından da senato salonuna geçti.

Burada senato üyelerine hitap eden Büyükelçi Jukic, Erciyes Üniversitesi ile Ljubljana Üniversitesi arasında gerçekleştirilmesi muhtemel iş birliklerini konuşacaklarını söyledi.

Kayseri ve Erciyes Üniversitesini çok beğendiklerini ifade eden Jukic, ülkesine yatırım olanakları hakkında da bilgi verdi.

Prof. Dr. Muhammet Güven ise, Büyükelçi Jukic'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güven, "Slovenya'nın en büyük üniversitesi olan Ljubljana Üniversitesi ile Erasmus bağlamında bir anlaşmamız bulunmaktadır. Biri güz, biri bahar döneminde olmak üzere iki öğrencimiz burada eğitim görmektedir. Ljubljana Üniversitesi ile gerek eğitim alanında gerekse sağlık alanında farklı anlaşmalarımız gerçekleşebilir. Fakat önceliğimiz sağlık alanında iş birliği anlaşmaları imzalamak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Slovenya Ankara Büyükelçiliği Ticari Konsolosu Andrej Fercej, ülkesini tanıtan sunum yaptı.

Rektör Güven, ziyaretin anısına Büyükelçi Igor Jukic'e gümüş tabak, Jukic ise Rektör Güven'e ülkesinden getirdiği özel kapta Adriyatik tuzu hediye etti.

KAYSO ziyareti

Büyükelçisi Igor Jukic ve beraberindekiler, daha sonra KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci'yi de makamında ziyaret etti.

KAYSO'dan yapılan açıklamaya göre, Mehmet Büyüksimitci, Slovenya heyetini KAYSO'da da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kayseri adına Slovenya ile çok büyük olmasa da ticaretimiz var. İthalat yapan 2 firmamız ve ihracat yapan 8 firmamız bulunmakta. Bu firmaların sayısını bu ziyaretinizi de vesile sayarak inşallah artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Kayseri ile Slovenya arasındaki dış ticaret hacminin yaklaşık 9 milyon dolar olduğunu ifade eden Büyüksimitci, "Bu ziyaretinizin devamı niteliğinde biz de Slovenya'daki iş imkanlarını bir heyetle Slovenya'ya gelip orada gezip görmek istiyoruz. İnşallah bu konuda da önümüzdeki günlerde bir program yaparız. KAYSO olarak her türlü iş birliğini yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Ev sahipliğinden dolayı KAYSO Başkanı Büyüksimitci'ye teşekkür eden Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic de "Slovenya tarafından bakıldığı zaman tabii ki İstanbul, Ankara gibi ticari şehirler, Antalya gibi turizm odaklı şehirler daha çok bilinmekte. Biz Slovenya'daki insanların ilgilerini Kayseri'ye çekmek istiyoruz. İki ülke arasında cumhurbaşkanları ve bakanlar seviyesinde her yıl düzenli görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Bu itibarla dostane ikili ilişkiler sürdürülmektedir. Son 10 yıl içerisinde ikili ticaret hacminin sürekli arttığını görüyoruz. Karşılıklı iş adamları ziyaretlerini gerçekleştirmenin ticareti daha çok arttıracağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Jukic, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement