Sma Hastası Fatma Gül'e, Vali Yavuz'dan Destek Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Sma Hastası Fatma Gül'e, Vali Yavuz'dan Destek Ziyareti

Uşak Valisi Seddar Yavuz, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) rahatsızlığı bulunan, boynundan aşağısı tutmayan ve solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren 16 aylık Fatma Gül Koç'a ailesine destek vererek, çocuğun yaşamını rahatlatmak için gerekenlerin yapılacağını söyledi.

20.02.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Uşak Valisi Seddar Yavuz, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) rahatsızlığı bulunan, boynundan aşağısı tutmayan ve solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren 16 aylık Fatma Gül Koç'a ailesine destek vererek, çocuğun yaşamını rahatlatmak için gerekenlerin yapılacağını söyledi.

Vali Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte 16 aylık Fatma Gül Koç'un Sivaslı ilçesindeki evini ziyaret etti.

Fatma Gül'ün sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Yavuz, aileye destek olmak, moral vermek ve sıkıntılarını paylaşmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Fatma Gül'an ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini en iyi şekilde alması amacıyla gereken talimatları verdiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, "Tıbbi malzeme ihtiyacı kesintisiz sağlanacak. Evde sağlık hizmetiyle ekiplerimiz sürekli yanında olacak. Minik kızımızın yaşamını mümkün olduğunca rahatlatmak için gereken her şeyi yapacağız. Ailenin ekonomik sıkıntılarına yönelik Sivaslı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'mız aracılığıyla sağlanan destek devam edecek" dedi.

Hastalığın tedavisi bulunmadığını hatırlatan Selda Yavuz ise göz yaşlarını tutamayarak "Bir anne olarak Fatma Gül'ün durumunu kabullenmek çok güç. Aile çok zorlu bir mücadele içinde, ekonomik sıkıntıları var. Anne bir dakika dahi kızının yanından ayrılamıyor" diye konuştu.

-16 aydır yalnız bırakmadı

Kızını 16 ay boyunda yalnız bırakmadığını, başında uyuduğunu kaydeden anne Hatice Koç, Fatma Gül'ü yaşatmak için mücadeleyi sürdüreceğini dile getirdi.

Kızına doğumun sonrasında SMA hastalığı teşhisi konulduğunu, evlerinin bir odasını çocuğunun bakımına yönelik düzenlediklerini anlatan Hatice Koç, şunları söyledi:

"Sağlık sorunları bir yandan ekonomik sıkıntılar bir yandan çok zor günler geçirdik. Fatma Gül'ün hayatta kalabilmesi için tıbbi malzemelere ve ilaçlara ihtiyaç var, bu malzemelerin tutarı aylık 2 bin lirayı buluyor. Evimiz kira, tedavi için kullanılan cihazlardan dolayı ayda 400 lira elektrik faturası geliyor. Eşim çalışmadığından bunları karşılayamıyorduk. Ancak devletimiz bize bu zor günlerde yardımcı, destek oldu. Artık düzenli olarak ilaçlar ve diğer malzemeler temin ediliyor."

Anne Hatice Koç, Vali Seddar Yavuz ve eşine ilgilerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek "Fatma Gül bugün nefes alabiliyorsa bize destek olanların sayesinde" dedi.

Baba Himmet Koç da çocuklarını yaşatmak için ellerinden gelen mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sma Hastası Fatma Gül'e, Vali Yavuz'dan Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement