Smdk Başkanı Bahra, Brüksel'de - Son Dakika
Güncel

Smdk Başkanı Bahra, Brüksel'de

Hadi el Bahra, AA Brüksel ofisini ziyaret etti Bahra: "Suriye'de arabuluculuk yapmak isteyenler rejimle müttefik olmamalı"

16.12.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Suriye krizinde İran ve Rusya'yla işbirliğine hazırlanırken, muhalifler rejimin müttefiklerinin arabulucu olamayacağı uyarısında bulundu.

AA Brüksel ofisini ziyaret eden Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, burada yaptığı açıklamada, "Suriye krizinde arabuluculuk yapmak isteyenler gerçekten tarafsız ve kendi halkını katleden rejimle müttefik ya da ortak olmamalılar" dedi.

Hadi el-Bahra, "İran askeri danışmanlar ve gönüllü savaşçılar sağlayarak rejimin gerçek ortağıdır. Rejimle birlikte hareket ederek Suriye halkına karşı suç işlemektedir" ifadesini kullandı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, dün basına yaptığı açıklamada, "AB, Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleri ve fakat aynı zamanda İran ve Rusya dahil olmak üzere Suriye'deki taraflar üzerinde etkisi bulunan tüm bölgesel ve uluslararası aktörlerle angajmana girmeye hazırdır" demişti.

Bahra, Birleşmiş Milletler'in Suriye'de çatışmaları "dondurma" planının "kapsamlı ve nihai siyasi çözümün parçası olarak uygulanması halinde doğru yönde atılmış bir adım olacağını" fakat bir sonraki adımın ve nihai hedefin belirlenmediği bir durumda böyle bir anlaşmadan olumlu sonuç beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Koalisyonun IŞİD'e yönelik hava saldırılarının tek başına çözüm olmadığını belirten SMDK Başkanı Hadi el-Bahra, üç ayaklı bir strateji kapsamında IŞİD'e karşı karada askeri üstünlük sağlanması, ılımlı bir hükümetin kurulması ve bölgede terörün ve radikal örgütlerin en önemli nedeni olan Esed rejimiyle mücadele edilmesini istedi. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Smdk Başkanı Bahra, Brüksel'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement