Smdk, Kaçırılan Suriyelilerin Bulunmasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Smdk, Kaçırılan Suriyelilerin Bulunmasını İstiyor

SMDK Başkan Yardımcısı El Emir: "Suriyeliler evlerinde, kaçırılan çocuklarını, babalarını, annelerini, eşlerini bekliyor.

29.09.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Nura el-Emir, ülkedeki iç savaş sırasında kaçırılan ve haber alınamayan 60 binden fazla insanın akıbetinin ortaya çıkarılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

El-Emir, düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki Geçici Adalet Komitesi'nde kaçırılanlar dosyasından sorumlu Ammar Tabbab ile bugün Ankara'daki büyükelçilerle görüştüklerini ve Suriye'de 3 yıldan uzun süredir devam eden iç savaş sırasında IŞİD gibi radikal örgütler tarafından kaçırılan insanların akıbetinin ortaya çıkarılması için hükümetlerden Beşar Esed'e baskı yapmalarını beklediklerini söyledi.

Suriye'de daha önce rejime ait bir cezaevinde 11 bin kişinin işkence edilerek öldürüldüğünün ortaya çıkarıldığını hatırlatan El-Emir, "Hedefimiz bu insanları ailelerine iade etmek. Yeni bir 'Caesar raporu' olayı yaşanmadan, yani ölmeden önce bu insanların bulunmalarını istiyoruz " dedi.

El-Emir, Suriyelilerin "yalnız" olduğunu ifade ederek, "Suriyeliler evlerinde, kaçırılan çocuklarını, babalarını, annelerini, eşlerini bekliyor. Biz, bunu bütün dünyaya duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Esed rejimine ait hapishanelerde 10 kişilik hücrelere 100 kişinin hapsedildiğini, toplamda 200 binden fazla kişinin tutuklu olduğunu ve kendisinin de daha önce bu hapishanelerden birinde 6 ay kaldığını belirten El-Emir, IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyondan ne olursa olsun sivilleri ve Suriye'deki hapishaneleri vurmamasını istediklerini dile getirdi.

El-Emir, yaklaşık 200 Suriyelinin IŞİD tarafından alıkonulduğunun tahmin edildiğini söyledi.

- "Sevdiklerimizi Geri Getirin" kampanyası

Tabbab da kaçırıldıkları günden bu yana kendilerinden haber alınamayan Suriyelilerin bulunması için 30 Ağustos Birleşmiş Milletler (BM) Kaçırılan İnsanlar Günü'nde "Sevdiklerimizi Geri Getirin" adlı bir kampanya başlatıldığını söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #WhereAreThey başlığı ile duyurulan kampanyaya dünyanın birçok yerinden çok sayıda kişinin destek verdiğini belirten Tabbab, konuyla ilgili toplantılar düzenlendiğini, Arap ve Batı medyasında kayıp insanların isimleri ile hikayelerinin aktarıldığını kaydetti.

Kaçırılan tüm Suriyeliler bulunana kadar kampanyanın devam edeceğine dikkati çeken El-Emir ve Tabbab, BM'den Suriye'nin başkenti Şam'da kapatılan İnsan Hakları Ofisi'nin yeniden açılması ve denetleme ekiplerinin bilinen ve gizli gözaltı merkezlerini kontrol etmesi çağrısında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Smdk, Kaçırılan Suriyelilerin Bulunmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement