Snapchat Hacklendi! 200 Bin Fotoğraf Sızdırıldı! - Son Dakika
Teknoloji

Snapchat Hacklendi! 200 Bin Fotoğraf Sızdırıldı!

Snapchat Hacklendi! 200 Bin Fotoğraf Sızdırıldı!

Snapchat kullanan binlerce kişinin özel fotoğrafları internete sızdırıldı.

11.10.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Snapchat kullanan binlerce kişinin özel fotoğrafları internete sızdırıldı. İşte detaylar!

Geçtiğimiz ay iCloud hack haberi ve ünlülerin sızdırılan çıplak fotoğrafları Dünya gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu sefer benzer bir haber Snapchat 'ten geldi. iCloud hack işlemini yapan 4chan adlı ekip bu sefer Snapchat 'i hackledi.

Yoğunlukla 13-25 yaş arası genç kitle tarafından kullanılan Snapchat 'in hacklenmesi ile Snapchat kullanıcılarının çıplak ve özel, yaklaşık 200 bin fotoğrafı sızdırıldı. Birçok kullanıcı Snapchat'te gönderdikleri fotoğrafın anında yok olduğunu ve bu yüzden fotoğraflarının güvende olduğunu zannediyordu ancak hackerlar bu durumun tersini ispatladı. İddialara göre Snapchat'ten fotoğrafların sızdırılmasının sebebi kullanıcıların kullandıkları Snapsave adlı 3.parti bir uygulama. Bu uygulama kullanıcıların Snapchat fotoğraflarını online olarak saklayabilmelerini sağlıyor yani bu uygulama bir nevi Snapchat fotoğraflarınızı depolayan bir bulut.  Snapchat bu uygulamayı geçtiğimiz aylarda getirdiği bir güncelleme ile kullanım dışı bırakmıştı ancak sızdırılan fotoğrafların eski tarihli olabileceği de ihtimaller arasında. Snapchat resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada fotoğrafların sızdırılmasının sebebinin 3.parti bir uygulama olduğunu söyledi ancak başka bir ihlal söz konusu mu şu anda bilinmiyor.

Elinde binlerce namahrem fotoğraf olduğunu söyleyen hacker grubu paylaştığı görselle de bunu kanıtlamış oldu. İddialara göre fotoğrafların tamamının yayınlanmamasının büyük sebebi uygulamanın kullanıcı kitlesinin gençler olması ve birçok fotoğrafın çocuk pornosu kategorisinde değerlendirilebilecek olması.

İşte hacker grubunun paylaştığı görsel:

The post Snapchat Hacklendi! 200 bin Fotoğraf Sızdırıldı! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Snapchat Hacklendi! 200 Bin Fotoğraf Sızdırıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement