Sneijder Bombası! Gidiyor Mu? - Son Dakika
Spor

Sneijder Bombası! Gidiyor Mu?

Sneijder Bombası! Gidiyor Mu?

Hürriyet Spor Facebook hesabından canlı yayınlanan #Muhabirinden programının bugünkü konuğu, Hürriyet'in Galatasaray muhabiri Ali Naci Küçük oldu.

26.10.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Spor Facebook hesabından canlı yayınlanan #Muhabirinden programının bugünkü konuğu, Hürriyet'in Galatasaray muhabiri Ali Naci Küçük oldu. Küçük, özellikle Sneijder hakkında gündem yaratacak bir bilgiyi verdi. #Muhabirinden'in moderatörü Elif Altındağ ve taraftarların sorularını yanıtlayan Ali Naci Küçük'ün açıklamaları şöyle:

Sneijder'in Katar'a transfer olacağı iddiaları doğru mu?

" Wesley Sneijder, Galatasaray'ın en önemli futbolcusu. Bu çok açık ve net. Kendini Galatasaray'a da ait hissediyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Dersimspor maçında yaşandı. Kadroda olmamasına rağmen maça gelip arkadaşlarını izledi. Ama bir de gerçek var ki Sneijder 32 yaşına geldi. ve Galatasaray'da en fazla para kazanan futbolcu. Yıllık maliyeti 5 milyon Euro. Bu konuyu Galatasaray yöneticilerine yayından önce sordum, konuştum. Galatasaray yönetimine ne Katar'dan, ne Çin'den ne de başka bir kulüpten Sneijder ile alakalı gelen bir teklif yok.

"SERBEST KALMA BEDELİ 7.5 MİLYON EURO"

Wesley Sneijder ya da menajeri Guido Albers de yönetime böyle bir konuda bir şey söylemedi. Fakat, Sneijder'ın sözleşmesi gayet açık ve net. Yöneticilerin de dikkat çektiği bir nokta var. Wesley Sneijder'ın serbest kalma bedeli belli. 7.5 milyon Euro. Bu parayı getiren kulüp zaten Sneijder ile anlaştıktan sonra Galatasaray ile masaya oturmadan transferi bitirebilir. Galatasaray'ın buna rızası olur mu? Evet.

"HERKES SUBOTIC DİYOR AMA..."

Borussia Dortmund'un stoperi Subotic'in ismi Galatasaray ile anılıyor. Bu oyuncunun transfer olma ihtimali var mı?

Galatasaray, ara transfer için oyuncu izleme çalışmalarına başladı. Yönetim öncelikle stoper bölgesine takviye yapmayı amaçlıyor. Ligin ilk 7 haftası sonunda görüldü ki, takımın en çok aksayan yeri savunma. Riekerink, Chedjou- Hakan Balta ikilisinde ısrar etse de, stoper bölgesi tam bir güven vermiyor. Ancak Galatasaray'da teknik heyetin ve yönetimin ümitle beklediği bir ikili daha var; Serdar Aziz ve Semih Kaya... Bu ikili tutarsa, o zaman Galatasaray belki yıldız bir stoper değil de daha düşük maliyetli bir savunma oyuncusu alabilir. Subotic konusuna gelince…Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu bu konuya değindi ve kısa, öz konuştu. 'Subotic, Galatasaray'ın gündeminde yok. Kendisi ile ne transfer görüşmemiz ne de bir girişimimiz oldu' dedi.

"RIEKERINK TRABZON MAÇINDA ÇOK HATA YAPTI"

Trabzonspor maçında size göre Riekerink hata yaptı mı? Oyunu okuma adına sıkıntı yaşadığınızı düşünüyor musunuz?

Riekerink bu maçta hatayı başta yaptı. Galatasaray'ı ilk 7 haftada zirveye taşıyan 4-2-3-1 sisteminden vazgeçmesi bana göre yanlış bir karardı. İlk 11'de Sneijder, Podolski, Bruma, Selçuk ve Eren vardı. Kısaca çok fazla hücum oyuncusu ile sahaya çıktı. Riekerink'in de daha sonra belirttiği gibi Galatasaray takımı oyun içinde 4 farklı sistemle oynadı. Futbolcuların dahi başı döndü. Sonra ikinci yarıda Riekerink, kurtarıcı olarak sahaya Yasin'i değil Sinan Gümüş'ü aldı. Yasin 7 hafta oynayıp formunu yakalamış ve 2 de gol atmış bir oyuncu idi. Sinan ise Riekerink'ten haftalardır şans bulamıyordu. Bir anda Trabzon maçında Yasin'i değil, Sinan'ı alması da yanlış karardı. Bir diğer nokta ise Galatasaray'a gol gerekirken son 15 dakikada Selçuk İnan'ı çıkarıp de Jong'u yani bir ön liberoyu sahaya sürmesi de yanlıştı. Bu konu Galatasaray yönetimi ve camiası içinde de çok tartışıldı. Burada Riekerink'in çok fazla yanlışı üst üste geldi diye düşünüyorum.

"RIEKERINK'IN EN ÇOK MEMNUN KALDIĞI OLAY..."

Riekerink, şu anda takımda en önemli sorunu olarak neyi görüyor ve en çok neden memnun?

Riekerink'in en çok memnun olduğu nokta Galatasaray'daki arkadaşlık ve takımdaşlık ruhu. Bunun da takımı başarıya götüreceği inancında. Bunun yanı sıra özellikle hücum bölgesindeki geniş kadro ve alternatifli oyuncuların olması da Riekerink'i mutlu edip aslında tatlı da bir sıkıntıya sokmuş durumda. Sorun olarak gördüğü nokta ise savunmadaki aksamalar. Stoper ve takım savunması noktasında sıkıntılar olduğu görüşünde."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Sneijder Bombası! Gidiyor Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement