Socar, Ceyhan Üzerinden 1 Milyon Ton Petrol İhraç Etti - Son Dakika
Sektörel

Socar, Ceyhan Üzerinden 1 Milyon Ton Petrol İhraç Etti

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi(SOCAR), Nisan ayında Ceyhan Limanı üzerinden 1 milyon 112 bin 953 ton ham petrol ihracatı yaptı.

04.05.2016 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi(SOCAR), Nisan ayında Ceyhan Limanı üzerinden 1 milyon 112 bin 953 ton ham petrol ihracatı yaptı.

Socar'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Novorossiysk Limanı üzerinde 159 bin 599 ton ihracat olurken, Supsa Limanı üzerinden 176 bin 598 ton ihracat gerçekleştirildi.

Böylece yılın ilk 4 ayında Ceyhan Limanı'ndan 5 milyon 741 bin 694 ton, Novorossiysk Limanı'ndan 239 bin 536 ton ve Supsa Limanı'ndan 776 bin 198 ton ham petrol ihracatı gerçekleşti.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Socar, Ceyhan Üzerinden 1 Milyon Ton Petrol İhraç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:35 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ETSO'nun Şubat Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu onaylandı. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, ETSO'nun sosyal sorumluluk anlayışıyla ramazan yardımlarını ve diğer faaliyetleri anlattı. Toplantı, Meclis üyelerinin dilek ve temenniler kısmıyla sona erdi.

  • Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda Boş Yer Kalmadı
    26 Mar Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda Boş Yer Kalmadı

    Bu yıl 29'uncu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında sektörü Fuar İzmir'de bir araya getirecek.

  • Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Düzce'nin teşvikte 5. bölge statüsüne getirilmesini talep etti
    24 Mar Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Düzce'nin teşvikte 5. bölge statüsüne getirilmesini talep etti

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce'nin teşvikte 5. bölge statüsüne getirilmesini talep ederek Organize Sanayi Bölgeleri dışında kalan fabrikaların da aynı statüde değerlendirilmesinin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Mehmet Şimşek ise Düzce hakkındaki öngörüleri ve genel ekonomik politikalar hakkında bilgiler verdi.

  • ShiftDelete.Net, Teknoloji Dünyasının Önde Gelen İsimlerini Bir Araya Getiren Geleneksel İftar Yemeği Buluşmasını Düzenledi
    21 Mar ShiftDelete.Net, Teknoloji Dünyasının Önde Gelen İsimlerini Bir Araya Getiren Geleneksel İftar Yemeği Buluşmasını Düzenledi

    Her yıl gerçekleştirilen ve teknoloji dünyasından önemli firmaların yöneticileri, medya mensupları, influencer'ları ve kamu kurumu temsilcilerini bir araya getiren geleneksel ShiftDelete.Net etkinliği gerçekleştirildi.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Fabrikalar Gezildi
    21 Mar Kayseri Serbest Bölge'de Fabrikalar Gezildi

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkanvekil Yardımcısı Hacı Turan, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile birlikte Serbest Bölge'deki fabrikaları gezdi. Palancıoğlu, gezide yaptığı açıklamada, Serbest Bölge'nin ihracatın ve istihdamın lokomotifi olduğunu belirterek, yeni yatırımlarla ihracatın daha da artacağını ve ekonominin büyüyeceğini ifade etti. Ayrıca Palancıoğlu, Melikgazi'ye hizmet etmeye devam edeceklerini ve daha yüksek katma değer üretmek için insani ve kaliteli bir yaşam inşa edeceklerini söyledi.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Fabrika Ziyaretleri Yapıldı
    21 Mar Kayseri Serbest Bölge'de Fabrika Ziyaretleri Yapıldı

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Serbest Bölge'de fabrika ziyaretleri yaptı. Fabrikaları AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Vekil Yardımcısı Hacı Turan, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile birlikte ziyaret etti.

  • Türkiye Sektörel Düşük Karbonlu Yol Haritaları İmalat Sanayi Sektörleri İçin Açıklandı
    21 Mar Türkiye Sektörel Düşük Karbonlu Yol Haritaları İmalat Sanayi Sektörleri İçin Açıklandı

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Türkiye'nin sektörel düşük karbonlu yol haritalarının imalat sanayi sektörleri için açıklandığını belirtti. Kesikbaş, yol haritalarının sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedeflediğini ve sürdürülebilir ve çevreci üretim yöntemlerine odaklandığını söyledi. Eskişehir Sanayi Odası Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli ise Eskişehir'in sanayisi güçlü bir şehir olduğunu ve yol haritalarının endüstriyel faaliyetlerin çevresel etkilerini azaltarak sürdürülebilir bir sanayi ekosistemi oluşturma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Eskişehir'in alüminyum, çelik ve kimya sektörlerinin sera gazı emisyonlarını artırdığını ifade eden Kesikbaş, düşük karbonlu yol haritasının bölgede uygulanmasının önemini vurguladı. ESO Yeşil Sanayi Birimi ise bölgedeki sanayi işletmelerini yeşil dönüşüm sürecine dahil etmek ve düşük karbonlu teknolojilere geçişlerini desteklemek için çeşitli destek programları ve eğitimler düzenlediklerini belirtti. Açıklanan yol haritaları, sanayicilerin sera gazı emisyonlarını azaltmalarını ve yeşil dönüşümlerini gerçekleştirmelerini sağlayacak bir başlangıç olarak değerlendirildi.

  • ATB Başkanı Çandır:
    21 Mar ATB Başkanı Çandır: "Üreticilerimizin zararlarının telafi edilmesini diliyorum"

    Antalya Ticaret Borsası (ATB) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında yapıldı.

  • Egeli İhracatçılar 2024 Yılına Güçlü Başlangıç Yaptı
    20 Mar Egeli İhracatçılar 2024 Yılına Güçlü Başlangıç Yaptı

    Egeli ihracatçılar, 2024 yılının ilk iki ayında yüzde 4 artışla 3 milyar 56 milyon dolarlık ihracata imza attı. 197 farklı ihraç pazarına ulaşan ihracatçılar, 104 ülke ve bölgeye ihracatını artırmayı başardı. Avrupa Birliği'ne yapılan ihracat 1 milyar 380 milyon doları bulurken, Asya ve Okyanusya ülkelerine yüzde 31 artışla 230 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında yer aldı.

  • Gazi Teknopark, Türk teknoloji firmalarıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nde işbirliği fırsatları yakaladı
    20 Mar Gazi Teknopark, Türk teknoloji firmalarıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nde işbirliği fırsatları yakaladı

    Gazi Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Bülbül, Türk teknoloji firmalarıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirdikleri görüşmelerin, Türk teknoloji firmaları ile Dubai'deki şirketler arasında işbirliği ve ortaklıkların temellerini sağlamlaştırmak adına büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Gazi Teknopark öncülüğünde yürütülen uluslararasılaşma projeleri, Türkiye'nin teknoloji alanındaki gücünü dünya sahnesinde göstermek için atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    20 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Önümüzdeki yıllarda milyonlarca konutumuzu dönüştüreceğiz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, önümüzdeki yıllarda milyonlarca konutun dönüştürüleceğini belirtti. Yılmaz ayrıca ekonomik gelişmeler, cari açık ve ihracat konularında da açıklamalarda bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Önümüzdeki yıllarda milyonlarca konut dönüşecek
    19 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Önümüzdeki yıllarda milyonlarca konut dönüşecek

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, önümüzdeki yıllarda milyonlarca konutun dönüştürüleceğini belirtti. Yılmaz, ayrıca ekonomi politikaları, cari açık ve ihracat gibi konulara da değindi.


Advertisement