Soçi Olimpiyatlarında İlk Defa Bir Türk Firması İş Aldı - Son Dakika
Güncel

Soçi Olimpiyatlarında İlk Defa Bir Türk Firması İş Aldı

Soçi Olimpiyatlarında İlk Defa Bir Türk Firması İş Aldı

Rusya'da Yapılacak Olan 2014 Soçi Olimpiyatlarında, Olimpiyat Komitesinin Kalacağı Otelin İnşat İşini Türk Firması Yenigün İnşaat Aldı.

28.11.2010 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da yapılacak olan 2014 Soçi Olimpiyatlarında, Olimpiyat Komitesinin kalacağı otelin inşat işini Türk firması Yenigün İnşaat aldı. 152 milyon dolarlık proje aynı zamanda ana müteahhit olarak olimpiyat yatırımlarından bir Türk firmasının aldığı ilk iş oldu.

Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulu üyesi Edip Yenigün, başta Rus, Avrupalı, ABD'li ve Türkiye'den birçok firmanın iştahını kabartan Soçi Olimpiyat yatırımlarında Türk firmalarının bugüne kadar sadece taşeron olarak yer aldığını belirterek ana müteahhit olarak aldıkları bu projenin Türk firmalarının önünün açılması adına çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Yenigün, 'Şimdi Soçi olimpiyatları Rusya için çok önem arz eden bir yatırım. Fakat bugüne kadar yapılanlar, bizim aldığımız bilgilerle geç kalınmış gibi görünüyor. Bunun üzerine de devlet bu işin hızlandırılması bir an önce bitirilmesi için bayağı çaba harcıyor. Türk firmaları da bu işi hem hızlı hem de kaliteli yapıyor. Rus firmalarına taşeronluk yapan Türk firmalar çok, ama ana müteahhit olarak yok. Ana müteahhit olarak ilk kez bir Türk firması işin başından sonuna kadar yapacak' dedi.

Otelin yapımı için zamanla yarışacaklarının altını çizen Edip Yenigün, 22 aylık bir süre içinde 500 odalı ve bin yataklı projeyi bitirmek zorunda olduklarını ve sürelerinin 1 Aralık tarihinde işlemeye başlayacağını söyledi. 2012 Eylül ayı sonunda teslim edecekleri 5 yıldızlı otelin Hilton tarafından işletileceğini dile getiren Yenigün, burayı ilk olarak Olimpiyat Komitesinin kullanacağını ve olimpiyatların bitiminde de turizme açılacağını belirtti.

Projenin yapımında 1800 ile 2 bin arasında kişinin çalışacağını da dile getiren Edip Yenigün, 2008 krizinden sonra Türk müteahhitleri için durgunlaşan Rusya inşaat piyasasının bu sayede canlanacağını ve açtıkları kapıdan daha birçok Türk firmasının gireceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Hatırlanacağı üzere Soçi'de düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyatları için 41 milyar dolarlık yatırım yapılacağı açıklanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soçi Olimpiyatlarında İlk Defa Bir Türk Firması İş Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement