Soda İşçilerinden Somalı Ailelere 301 Paket Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Soda İşçilerinden Somalı Ailelere 301 Paket Gıda Yardımı

Soda İşçilerinden Somalı Ailelere 301 Paket Gıda Yardımı

ŞİŞECAM Kimyasallar Grubu’na bağlı Mersin Soda, Kromsan ve Tuz İşletmesi çalışanları, işverenin Ramazan ayı dolayısıyla kendilerine dağıttığı erzak kolilerini, Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin ailelerine gönderdi.

23.06.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞİŞECAM Kimyasallar Grubu'na bağlı Mersin Soda, Kromsan ve Tuz İşletmesi çalışanları, işverenin Ramazan ayı dolayısıyla kendilerine dağıttığı erzak kolilerini, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin ailelerine gönderdi.

Soda Sanayi çalışanları, anlamlı bir yardım kampanyasına imza attılar. Mavi ve beyaz yakalılardan oluşan Soda, Kromsan ve Tuz İşletmesi çalışanları, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında yaşamını yitiren 301 işçinin ailesi için başlattıkları yardım kampanyasında, işveren tarafından Ramazan ayı dolayısıyla kendilerine dağıtılan 301 erzak kolisini şehit ailelerine bağışladılar. Bugün, merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'ndeki Soda Sanayi Fabrikası'nın bahçesinde kamyona yüklenen erzak kolileri, işçilerin örgütlü bulunduğu Petrol-İş Sendikası Mersin Şubesi ve işveren temsilcilerinin desteğiyle Soma'ya doğru yola çıktı. Koliler, yarın sabah bizzat Petrol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz, sendika ve işveren temsilcileri tarafından 301 maden şehidinin ailelerine elden dağıtılacak.

Petrol-İş Şube Başkanı Murat Marangoz ve Soda Sanayi A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Nilhan Uygun, yardım kamyonu yola çıkmadan önce işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte fabrika bahçesinde açıklama yaptılar. Bugünün kendileri için çok önemli bir gün olduğunu belirten Petrol-İş Şube Başkanı Marangoz, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da yaşanan faciada 301 madenci emekçinin şehit olduğunu anımsattı. Marangoz, "301 madenci kardeşimizin şehit olması nedeniyle Mersin Soda, Kromsan ve Tuz İşletmesi'nin gerek mavi yakalı işçi arkadaşlarımız gerek beyaz yakalı arkadaşlarımız, sendikamızın işyeri temsilcilerinin ortaklaşa düzenledikleri kampanyayla Ramazan aylarında işverenin kendilerine verdiği erzak kolilerini, 301 şehit arkadaşımızın ailelerine yardım olarak bağışladılar. Bizler de gerek Petrol-İş Sendikası gerekse Soda Sanayi işvereni olarak bu konuya desteğimizi verip, bu yardımın Soma'daki emekçi ailelerine ulaşmasını sağlayacağız. Yarın sabah da Soma'da bizzat 301 şehit ailesine elden bu yardımları teslim edeceğiz. Bundan dolayı bu yardımı sağlayan işçi arkadaşlarıma ve işveren temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Soda Sanayi A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Nilhan Uygun da sendika temsilcilerinin bu talebini işveren olarak memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, "Beyaz yaka çalışanlarımızın da katılımıyla bu yardım konvoyunun Soma'daki işçi ailelerine ulaşmasını sağlayacağız. Bu olay hepimizi mutlu ediyor. Bu kampanyaya katılan tüm çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Bu aynı zamanda sendika ve işverenin işbirliği sonucu gerçekleşti. Bu da ayrıca günümüzde mutluluk verici bir olaydır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soda İşçilerinden Somalı Ailelere 301 Paket Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement