Sodem Çatısı Altında Ortak CHP'li Belediye Dili - Son Dakika
Yerel

Sodem Çatısı Altında Ortak CHP'li Belediye Dili

Sodem Çatısı Altında Ortak CHP\'li Belediye Dili

“Tarım Hayvancılık, Kooperatifleşme, Köylerin Tüzel Kişiliği” paneli ve Prof. Dr. Türkel Minibaş’ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) çatısı altından ortak CHP’li belediye dili kuracaklarını söyledi.

08.02.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tarım Hayvancılık, Kooperatifleşme, Köylerin Tüzel Kişiliği" paneli ve Prof. Dr. Türkel Minibaş'ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) çatısı altından ortak CHP'li belediye dili kuracaklarını söyledi.

2009 yılında hayatını kaybeden yazar, öğretim üyesi, ekonomist, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Türkel Minibaş, ölümünün 6. yılında Seferihisar Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ortaklığıyla Gödence köyünde düzenlenen programla anıldı. "Tarım Hayvancılık, Kooperatifleşme, Köylerin Tüzel Kişiliği" panelinde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Üniversitesi Tarım Politikası ve Yayım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr Tayfun Özkaya, Gödence Kooperatifi Başkanı Özcan Kokulu konuşmacı olarak yer aldı. Panelde ÇYDD İzmir Başkanı Gönül Kaya, Minibaş'ın hayatından örnekler verdiği sunumunda Minibaş'ın çağdaş yapısını katılımcılara anlattı.

"CESUR OLMAMIZ GEREKİYOR"

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkel Minibaş'ın neden unutulmadığıyla ilgili örnekler verdiği konuşmasında, "Türkel Hanım, bilim insanı olmakla kalmayıp, vicdanıyla, merhametiyle tüm Türkiye'ye örnek olmuştur. İnsan hakları, kadın hakları, çocuk hakları ve çevrenin doğanın korunması ile ilgili çok başarılı çalışmalar yapmıştır. Günümüzde değil 6 yıl 6 gün bile kimse, kimsenin yasını tutmazken, Türkel Minibaş bu yüzden unutulmuyor" dedi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin adının Çağdaş Yaşam İçin Direnme Derneği olarak değişmesi gerektiğini söyleyen Başkan Soyer, "Önümüzde direneceğimiz günler var. Çok güçlü bir direnç göstermeliyiz. Cesur olmak zorundayız. Artık aramızdaki farklıları unutup, kol kola girmeli ve gücümüzü arttırmalıyız" diye konuştu.

"BELEDİYE BAŞKANI KENTİN EKONOMİSİNDEN KENDİNİ ZORUNLU HİSSETMELİ"

Başkan Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerel yönetimler yol döşemekle, çöp toplamakla başarılı olamaz. Artık o devir bitti. Kentin emanet edildiği kişi, kentin ekonomik yapısıyla ilgilenmeli, kendini bundan sorumlu hissetmeli. Biz Seferihisar Belediyesi olarak kentin dinamiklerinin tarım ve turizm olduğunu tespit ederek çalışmalar yaptık. Tarımda üretici pazarları kurarak tekrar köylümüzün üretime yönelmesini sağladık. Ürünün yan ürünlerini geliştirme çalışmaları yaparak, mandalina likörü, lokumu, şarabı gibi ürünlerle çeşitlendirerek ürününü raf ömrünü uzattık, katma değerini artırmaya çalıştık. Tohum takas şenliklerinde yerel tohumun yaşaması için mücadele verdik. 2006 yılında çıkartılan yasayla satılması yasaklanan yerel tohumun takasla var olmasını sağlamaya gayret ettik. Son olarak üreticimizle birlikte örgütlendik. Üretici birlikleri kurduk. Bu birlikler sayesinde üreticimiz her hasat döneminde, tüccarlardan, büyük güçlerden darbe yemekten kurtuldu."

"ORTAK CHP'Lİ BELEDİYE DİLİ KURACAĞIZ"

SODEM Başkanlığı görevinde de bulunan Tunç Soyer dernek olarak ortak dil kuracaklarını belirterek, Tunceli'ye yaptıkları ziyaretten bahsetti. Başkan Soyer, "Geçtiğimiz hafta Tunceli'deki CHP'li belediyeler Pülümür, Nazımiye, Hozat ve Çemişgezek'i ziyaret ettik. CHP'li belediyeler olarak SODEM çatısı altında buluşuyoruz. Aslında her belediyenin çok güzel projeleri var. CHP'li belediyeler arasında dayanışmayı arttırmak, ortak bir dil kullanmalarını sağlamak ve aynı ilkeler doğrultusunda projeler üretmelerini sağlamak istiyoruz. Bu şekilde Türkiye'ye CHP'li belediyelerin başarılarını konuşturup, sosyal demokrat belediyecilikle ilgili tüm ülkeye yayılan olumlu bir algı oluşturacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sodem Çatısı Altında Ortak CHP'li Belediye Dili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement