Sodem Yeni Yılın İlk Toplantısını Konak'ta Yaptı - Son Dakika
Yerel

Sodem Yeni Yılın İlk Toplantısını Konak'ta Yaptı

Sodem Yeni Yılın İlk Toplantısını Konak\'ta Yaptı

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’nin 2016 yılındaki ilk yönetim kurulu toplantısı İzmir’in Konak ilçesinde gerçekleştirildi.

09.01.2016 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)'nin 2016 yılındaki ilk yönetim kurulu toplantısı İzmir'in Konak ilçesinde gerçekleştirildi.

Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tarihi Asansör'de düzenlenen yeni yılın ilk toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, SODEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, SODEM Onursal Başkan Selami Öztürk, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Metropoll Araştırma Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Özer Sencar ile SODEM üyesi belediye başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, derneğin kuruluş sürecini, aşamalarını ve geldiği noktayı anlattı. Soyer, "Sadece görev yaptığımız bölgeleri değil Türkiye'nin de nabzını da tutmamız gerekiyor. Bu biraraya gelişler bu yüzden son derece önemli ve değerli" dedi. SODEM'in 2016 yılındaki ilk toplantısına ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada tüm katılımcıları selamlayarak, SODEM üyelerini Konak'ta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Toplantı öncesi söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da düzenlenen toplantının verimli bir çalışma olacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce dernek faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı. Toplantıda Metropoll Araştırma Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Özer Sencar da, yaklaşık 10 yıldır aralıksız olarak yaptıkları aylık "Türkiye'nin Nabzı" anketinin 2015 yılı Aralık ayı sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya Türkiye genelinden 2 bin kişinin katıldığını belirten Sencar, Türk halkının Aralık 2015'teki siyaset, ekonomi ve dış politika konularına bakışıyla ilgili edinilen sonuçları belediye başkanlarına aktardı. Sunum sonrası gelen soruları da yanıtlayan Sencar, yerel yönetimlerin siyasal birikimleriyle Türkiye sahnesine ağırlıklarını koyması gerektiğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sodem Yeni Yılın İlk Toplantısını Konak'ta Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement