Şoför Esnafına Ucuz Akaryakıt Talebi - Son Dakika
Ekonomi

Şoför Esnafına Ucuz Akaryakıt Talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Akaryakıtta maliyetler arasındaki fark, nasıl bir karışımla yapıldığı bilinmeyen son derece tehlikeli yağların kullanılmasına yol açıyor" "Daha kötü olayların yaşanmaması için yapılacak denetimlerin yanında tavan fiyat uygulaması geri getirilmeli, yük ve yolcu taşımacılığında.

01.08.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıtta maliyetler arasındaki farkın, nasıl bir karışımla yapıldığı bilinmeyen son derece tehlikeli yağların kullanılmasına yol açtığını ifade etti. Palandöken, ulaştırma ve taşıma sektörüne yönelik ucuz akaryakıt uygulaması talebinde bulundu.

Palandöken, yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin, ucuz ama insan hayatını tehlikeye atan çeşitli yakıt türlerinin bilinçsizce kullanılmasına yol açtığını belirtti.

Maliyetler arasındaki farkın nasıl bir karışımla yapıldığı bilinmeyen son derece tehlikeli yağların kullanılmasına yol açtığına işaret eden Palandöken, bu durumun yolcu ve yük taşımacılığında ne kadar büyük tehlike yarattığının son dönemde yaşanan otobüs yangınlarında bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Palandöken, şunları kaydetti:

"Daha kötü olayların yaşanmaması için yapılacak denetimlerin yanında tavan fiyat uygulaması geri getirilmeli, yük ve yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere ucuz akaryakıt verilmeli. Devletimizin, evine ekmek götürecek, akaryakıt ve yedek parçaya çalışmaktan usanan şoför esnafına maliyetlerin düşürülmesi konusunda yardım etmesi şart. Şu an 4 lira 40 kuruş olan motorin fiyatı esnafa para kazandırmıyor. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoför esnafı, kazandığını yedek parça, vergi ve sigorta giderlerine yetiştiremiyor. Giderlerini karşılayamayan nakliyeci esnafı maliyetleri düşürmek için adeta zorunlu olarak tehlikeli olan 10 ve 5 numara yağları kullanarak evine ekmek götürmeye çalışıyor. Yeni üzücü olayların yaşanmaması için şoför esnafının maliyetlerini artıran akaryakıt fiyatları mutlaka düşürülmeli ve ucuz akaryakıt mutlaka verilmelidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şoför Esnafına Ucuz Akaryakıt Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement