Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi - Son Dakika
Güncel

Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi

Eskişehir'de hatlı otobüslerde 15 senedir şoförlük yapan, bölgenin ilk kadın otobüs şoförü Melek İlhan, "Şoför olduğum için kimse bana oğlunu vermedi" dedi.

29.05.2016 10:13  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 yıldır mesleğini severek yapan, Eskişehir'in ilk kadın otobüs şoförü Melek İlhan, "Eskiden şoförlere bayan vermiyorlarmış, bana da şimdi kimse oğlunu vermedi" diye konuştu.

Eskişehir'de hatlı otobüslerde 15 senedir şoförlük yapan Melek İlhan, şimdilerde Tepebaşı Belediyesi tarafından başlatılan örnek bir projede direksiyon sallıyor. Pazar kurulmayan mahallelere yüzde 100 elektrikli otobüsü ile giden İlhan, alışveriş yapmak isteyen vatandaşları pazara, pazar alışverişlerini tamamlayanları ise evlerine bırakıyor. Kırmızı ışıkları da boş geçmeyen bayan şoför, makyajını tazeleyerek yoluna devam ediyor.

Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi

YOLCULAR ÇOK MEMNUN

Eskişehir'de vatandaşların kendisine artık alıştığını dile getiren Melek İlhan'dan yolcular ise bir hayli memnun. Pazar alışverişini tamamlayarak evine dönen Zeynep Yakar, bayanların birçok işi başararak daha da anlayışlı davrandıklarını söyledi.

Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi

"TRAFİKTE KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA RAHAT"

Melek İlhan'ı 2000 yılından bu yana tanıdığını söyleyen yolcu Belgin Geren, "Bayan şoförlerden memnunuz. Zaten Melek hanım 2000 yılından beri Eskişehir içerisinde bütün otobüslerde çalıştı. O zamandan beri tanıyoruz. Buraya geçmesi iyi oldu. Şimdi daha çok görüyoruz. Bu belediyenin bize yaptığı bir faydadır. Erkeklere göre bayanlar da trafik konusunda daha rahatlar. Binen yolcular da şoförün bayan olmasından dolayı daha iyi davranıyorlar" dedi.

Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi

"BAŞLARDA ÇOK OLUMSUZ TEPKİ ALDIM"

Şoförlüğe ilk başladığı yıllarda birçok olumsuz tepki aldığını vurgulayan Melek İlhan, aradan geçen 15 yılın ardından insanların kendisine alıştığını ifade etti. İlhan, "Eskişehir bana çok güzel alıştı. Yaklaşık 15 yıldır şoförlük yaptığım için insanlar beni tanıdı artık. İlk başlarda özellikle erkek şoförler 'Bayan yapamaz, kullanamaz, 3 ayda kaçar' derdi. Fakat ilk kışı geçirdikten sonra anladılar ki bayanlar her işi başarır" dedi.

Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi

"AMCA DİYENLER OLDU"

Artık kimisi beni kardeşi, kimisi de kızı gibi görmeye başladı. Yolcularımız da çok memnun. Zaten insan olarak biz güler yüzlü olmayı biliyorsak bence herkes birbirine alışır. Öyle değil mi? Sadece güler yüz. Onun dışında hiçbir şey beklemiyor kimse kimseden. "Bana hatlı otobüslerde çalışırken 'amca' diyenler oluyordu. Sonra bir bakıyorlardı, 'Aaa bu kadınmış, bayanmış' diyorlardı. Çünkü hep amcaya ve abiye alışılmış. İlk başlarda çok yadırgadılar. Bayanlardan da tepki aldım. Kimisi 'Evinde otur', kimisi 'Kocalarımız sizin gibilerin yüzünden iş bulamıyor' dedi. Kimi insanlar 'Açık insanlar toplumu bozuyor' dedi. Yani kapalı istediler ama zamanla hepsi alıştı" şeklinde konuştu.

Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi

"ESKİDEN ŞOFÖRLERE KIZ VERMİYORLARMIŞ, BANA DA ŞİMDİ KİMSE OĞLUNU VERMEDİ"

Eskişehir'in ilk bayan otobüs şoförü olan İlhan, neden evlenemediğini de anlattı. Şoför olduğu için kimsenin oğlunu vermeye yanaşmadığını söyleyen İlhan, "Bekarım, hiç evlenmedim. Otobüs kullandığım için kimse bana oğlunu vermedi. Eskiden şoförlere bayan vermiyorlarmış, bana da şimdi kimse oğlunu vermedi. Yine de çok memnunum. Nasipse olur, olmazsa önemli değil" dedi.

Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Cup cup: Kadinlara ehliyet veren zihniyetin ben..... 26 30 Yanıtla
  • EsEs: Eskişehir de hatun çok sana ihtiyaç yok.Başka şehre gidersen bulursun talibini burda 40 yaşında adamlar çıtır öğrencilerle birlikte. 14 9 Yanıtla
  • La bebe: Evlensen ya la benimle....muavinin oluyum alak basimizi gidek buralardan.bi karavan yeter bize.dogaya selaleye maceralara atilmasaksmi gitmeseksmi evlenmeseksmi 20 0 Yanıtla
  • seba: Ben bu kisiyi tum bayanlar adina tebrik ediyorum ....mutlaka onun kadrini bilecek, meslegine saygi duyacak biri cikacaktir. 12 1 Yanıtla
  • He yav he: Petrol bulmak kadar zor bu devirde koca bulmak! 9 3 Yanıtla
  • Hamido: Sen şoför sün dediler istedim vermedi ler 12 0 Yanıtla
  • Wish: Erkek annelerine hastayim. Cidden. Beni hasta ediyorlar. 3 4 Yanıtla
  • mahmut: Izdivaca gitseymis 3 4 Yanıtla
  • Atsiz: ..gayet normal yeni turkiyede sen dua et ki isini kaybetme senin yerin evindir. 2 4 Yanıtla
  • .: Abla benden sert bakıyor korkar millet oğluna almaya 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement