Şoförler Bayramı Buruk Karşıladı - Son Dakika
Yerel

Şoförler Bayramı Buruk Karşıladı

Türkiye'den Irak'a yük taşıyan tır şoförleri Kurban Bayramı'nı ailelerinden uzak bir şekilde geçirmenin hüznünü yaşıyor.

05.10.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda araç kuyruğunda bekleyen tır şoförleri, bayramı ailelerinden uzak bir şekilde geçirmenin hüznünü yaşıyor

Sınır kapısında bekleyen tır şoförleri, bayramı aileleri yerine meslektaşlarıyla kutladı.

Irak'a yük taşıyan sürücülerinden Ali Fırat, Mardin'den aldığı yükü Erbil'e götüreceğini belirterek, "Biz şoförler her zaman çalışmaya mecburuz. Bizler için bayram fark etmiyor. Ömrümüz hep yollarda geçiyor. Bundan önceki bayramlar da yine yollarda ekmek parası için direksiyon çeviriyordum" diye konuştu.

Şoför Salih Şahin de bayramı evde geçirmek istediklerini ancak ailelerinin geçimi için çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Şahin, "Herkes gibi biz de bayramları evde geçirmek, çocuklarımızın ailemizin yanında olmak isterdik. Ancak çalışmak zorundayız. Bir gün bile boş kaldığımız zaman bizim için büyük kayıp oluyor" dedi.

Bayram sabahı evden çıktığını ifade eden şoförlerden Cemal Aydın ise, "Çalışmadığımız zamanlarda borçlarımızı ve vergilerimizi ödemede sıkıntı çekiyoruz. Allah bütün şoförlerin yardımcısı olsun" dedi.

Bu arada Habur Sınır Kapısı'nda bayram nedeniyle araç giriş ve çıkışlarında azalma yaşandığı gözlendi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şoförler Bayramı Buruk Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement