Şoförler Bayramı Yollarda Geçiriyor - Son Dakika
Güncel

Şoförler Bayramı Yollarda Geçiriyor

Şoförler Bayramı Yollarda Geçiriyor

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a yük taşıyan araç sürücüleri, bayramlarını yollarda geçiriyor.

07.10.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a yük taşıyan araç sürücüleri, bayramlarını yollarda geçiriyor.

Irak'a yük taşıyan araç sürücülerinden Ali Fırat yükünü Mardin'den yüklediğini ve Erbil'e götüreceğini söyledi Ali Fırat, "Biz şoförler her zaman çalışmaya mecburuz bizler için bayram fark etmiyor. Ömrümüz hep yollarda geçiyor. Bundan önceki bayramlarda yinede yollarda ekmek parası için direk çeviriyordum. Bizler çalışmaya mecburuz. Çalışmasak çocuklarımız aç kalır halimiz perişan olur" diye konuştu.

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a tük taşıyan araç şoförlerinden Salih Şahin ise, bayramı evde geçirmek istediklerini ancak çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi. Salih Şahin, "Herkes gibi bizde bayramları evde geçirmek çocuklarımız ailemizin yanında olmak isterdik. Ancak çalışmak zorundayız. Bir gün daha boş kaldığımız zaman bizim biçin büyük kayıp oluyor. Çünkü araçlarımızın çoğu borçlu ve bu borçlarımızı kapatmak için hiç boş durmadan çalışmak zorundayız" diye konuştu.

Bayram sabahı evden çıktığını ifade eden şoförlerden Cemal Aydın da, "Çocuklarımı görüp hemen çıktım. Şoförleri kimse umursamıyor. Çalışanlar bile sabah bayramlarını yapıyor. Biz yapamıyoruz. Bende isterim çocuklarımla ailemle bayram yapmayı ama olmuyor. Çünkü çalışmamız lazım. Çalışmadığımız zamanlarda borçlarımızı ve vergilerimizi ödemede sıkıntı çekiyoruz. Allah bütün şoför milletin yardımcı olsun" şeklinde konuştu.

Öte yandan Habur Sınır Kapısı'nda araç giriş ve çıkışları devam ediyor. Yetkililer bayram arifesinde ve bayramın birinci gününde araç giriş ve çıkışlarda azalma yaşandığını ancak 2. günden itibaren yoğunluk yaşandığını dile getirdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şoförler Bayramı Yollarda Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement