Şoförler Odası Başkanı Çeşmeci'den Sürücülere Uyarılar - Son Dakika
Yerel

Şoförler Odası Başkanı Çeşmeci'den Sürücülere Uyarılar

Şoförler Odası Başkanı Çeşmeci\'den Sürücülere Uyarılar

Osmaneli Şoförler Odası Başkanı Emin Çeşmeci, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüleri, olası kazalara karşı uyardı.

20.09.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli Şoförler Odası Başkanı Emin Çeşmeci, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüleri, olası kazalara karşı uyardı.

Çeşmeci, Kurban Bayramı nedeniyle uzun yola gidecek sürücülere uyarılarda bulunarak, araç kullananların her 2 saatte bir mola vermesi gerektiğini söyledi. Başkan Çeşmeci, bayram tatillerinde gerek şehirlerarası, gerekse şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları gerektiğini kaydetti. Sürücülerin emniyet kemerleri takılı halde trafikte seyretmeleri gerektiğini de hatırlatan Çeşmeci, "Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak kabul edildi. Bayramlar bizim en güzel günlerimizden bir tanesi. Özellikle dini bayramlarımız. Bu bayramlar nedeniyle gerek şehirlerarası gerekse şehir içindeki trafik 10 kata yakın artıyor. Dolayısıyla belki trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz oluyor. Yorgunluktan kan şekeri düşebilir. Bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlarda sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak, temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini öneriyoruz" dedi.

"KÜÇÜK ÇOCUKLARI ÖN KOLTUĞA OTURTMAYIN"

Başkan Çeşmeci, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle yılda yaklaşık 4 bin kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini de anlatarak, şöyle devam etti:

"Sürücüler alkollü araç kullanmasınlar. Zaten cezaları da ağır bayram günü inşallah öyle bir şey olmaz, olmamasında da fayda var. Trafik kurallarına uymayan çok ve yılda bu şekilde 4 bin tane ölü veriyoruz. Bu çok büyük bir hadise. Avrupa standartlarına hala yetişemedik. Uzun yola çakacak sürücüler araçlarını son bir kez bakımdan geçirmeleri lazım ve kendileri iyi bir uyku uyumaları lazım. Arabalarının eksiklikleri varsa onları tamamlamaları lazım. Aracın ön tarafında kesinlikle ne kadar kalabalık bir aile olursa olsun 13 yaşından gün almamış veya 15 yaşını bitirmemiş küçük çocuklarını asla ön koltuklara oturtmamaları lazım. Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle. Tüm Şoför dostlarıma iyi bayramlar diyorum." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şoförler Odası Başkanı Çeşmeci'den Sürücülere Uyarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement