Şoförler Odası Kongresinde Siyasiler Damgasını Vurdu - Son Dakika
Yerel

Şoförler Odası Kongresinde Siyasiler Damgasını Vurdu

Şoförler Odası Kongresinde Siyasiler Damgasını Vurdu

Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Olağan Genel Kurulu, siyasilerin düellosuna sahne oldu.

02.03.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Olağan Genel Kurulu, siyasilerin düellosuna sahne oldu. Muhalefetin iddialarına, iktidar partisinden sert cevap geldi.

AK Parti iktidarının 12 yıldır Türkiye'ye hizmet ettiğini belirten AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, "12 yıldır, milletimiz bize güveniyor. Bize olun güven, 12 yıldır milletimize hizmet olarak dönüyor. Sayın Emin Çınar kardeşim, Kastamonu'da MHP'li bir belediye olduğu için bir takım hizmetlerin gelmediğini iddia etti. Bunu söyleyen çok dürüst bir insan değildir, çok namuslu bir insan değildir. Ayrıca Emin Bey alkışlandı ve buna da üzüldüm. Çünkü Kastamonu'da MHP'li bir belediye varken havalimanı açıldı. Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi kuruldu. Bunlar yapıldığında MHP'li bir belediye vardı. Bundan bir ay önce, 'programda olmayan hastanenin ihalesini yapamayacaksınız' dediler. Önümüzdeki hafta TOKİ'nin sitesinde ihale tarihi yayınlanacaktır ve devamında da bu hastaneyi yapacağız. Kastamonu'nun 250 yataklı bir hastanesi vardı. Bitmek üzereydi. Fakat Hacettepe Üniversitesi'ne verdik. Hacettepe Üniversitesi'nin kalitesi Kastamonu'ya gelsin diye o dönem, CHP'de, MHP'de bu işin arkasında oldu. Bunun herkes arkasında durdu. Biz, hala bunun için uğraşıyoruz. Bu işin arkasını bırakmadık. Hacettepe Üniversitesi, işi yokuşa da sürse biz, Kastamonu Tıp Fakültesini Kastamonu'ya faaliyete geçireceğiz. Bunun yanında 400 yataklı devasa bir hastane yapıyoruz. Nisan ayında yapım ihalesine çıkılacak" dedi.

"KASTAMONU'YA BÜYÜK YATIRIMLAR KAZANDIRILDI"

2009 yılında Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti olarak kendisinin aday olduğunu hatırlatan Gülşen, "Bize, Emniyet Müdürlüğünün temelini atarken 'seçim yatırımı yapılıyor, bu emniyet binasını bitirmeyecekler' denildi. Ama bizim milletimiz biliyor ki, AK Parti iktidarını temelini atıp yada programa alıp, 'ben, bu işi yapacağım' deyip, yapmadığı hiçbir iş yoktur. Sayın başbakanımız 2011 yılı seçimlerinde Ilgaz Tüneli'nin yapılmasının müjdesini verdi. Seçimler bittikten sonra programda olmayan Ilgaz Tüneli, şimdi delinmeye başlandı ve yakında hizmete açılacak.

Türkiye'de büyük hizmetler yapılırken Kastamonu'da bu hizmetlerin artmadığı iddia edildi. Ben, bunları duyunca üzülüyorum. Bu kadar şoför esnafı, bu kadar kamyoncu esnafı nereden çoğaldı. Kastamonu'da OSB alanı nasıl oluştu. Bizim ulaşıma yaptığımız yatırım, üçlü koalisyon hükümeti döneminde yapılan yatırımın tam 10 katı büyüklüğündedir. Güncel rakamlarla söylüyorum. Koalisyon hükümeti döneminde Kastamonu'ya 42 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Fakat sadece geçtiğimiz yıl, Kastamonu'ya 170 milyon lira ödendi" diye konuştu.

"KIRIK BARAJI'NDE BELEDİYENİN GÜNAHI BÜYÜKTÜR"

Kırık Barajı'nın MHP'nin iktidar olduğu üçlü koalisyon döneminde programdan çıkartıldığını ifade eden Gülşen, şöyle konuştu: "Ayrıca 2009 yılında aday olduğumuz dönemde, Kastamonu'nun acil içme suyuna ihtiyacı olduğunu söylerken, belediyemizden raporlara yardımcı olmasını istedik, destek istedik. Fakat Kastamonu Belediyemiz, destek yerine çıkıp açıklama yaptı: '30 yıl Kastamonu'nun içme suyu ihtiyacı yok' dediler. Bugün sizler, içme suyu ihtiyacı var diye bağırıyorsunuz. Bu konuyu en son konuşacak olan belediyemizdir.

Halkımız, 30 Mart'ta bir karar verecek. Halkımız, kimin kendisine daha iyi hizmet ettiğini çok iyi biliyor. Türkiye'ye 2001 krizini kimlerin yaşattığını da biliyor. Kaçarcasına iktidarı terk edenleri de biliyor. Milletimiz, 12 yıldır kendisine hizmet edeni, ekonomiyi düzelteni, havalimanını Kastamonu'ya getireni biliyor. Eğer Kastamonu'ya devasa bir hastane yapılacaksa, bunu da AK Parti'nin yapacağını da biliyor. Bu millet, haklıyı haksızı, hırlıyı hırsızı ayırt edebilecek ferasete sahiptir. Bu millet, ehliyet sahibi ile ehliyet sahibi olmayanı ayırt edebilecek kabiliyete de sahiptir. Bu millet şantaja boyun eğmez, montaja itibar etmez, kendisine hizmet edeni de kimseye yedirmez"

"KASTAMONU'YU YAPILAMAYANLARIN HESABINI SORACAĞIZ"

Genel Kurulda 'kasap et derdinde, koyun can derdinde' anlayışının oluştuğunu aktaran MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ise, "Şoför esnafı en başta gelen esnaflardan bir tanesidir. Bugün şoförün içerisinde bulunduğu çileyi gidermek biz milletvekillerinin, yerel yöneticilerin asil görevlerinden bir tanesidir. Bu genel kurulda 7 yıldan beri bitirilemeyen ve İstanbul yolunu kullanmak zorunda kalan kamyoncu kardeşlerimiz Doğu çevre yolunun hesabını sorabilmelidir. Ulaşım konusunda havaalanı yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Tünelde çalışmalar devam ediyor. Fakat Karayolları bölge olarak Zonguldak bölgesine bağlı bulunuyor. Bölgeye baktığımız zaman vergi vermede yüzde 95 oranında bulunuyoruz. Kamyoncu kardeşlerimiz vergi borçlarını ödeyebilmek için nafakasını kazandığı aracını satarak devletine olan borcunu ödüyor. Sağlıkta, ulaşımdaki sorunlarımız hala devam ediyor. Taksici ve dolmuşçu kardeşlerimiz Sunta Kavşağı 3 yıldan beri bitirilemediği için 4-5 km fazla yol yapmak zorunda kalıyor. Bir üst geçidi 3 yıldan beri bitirilemeyişinin hesabını da sormak zorundayız. Sivil toplum kuruluşları milletvekillerini sorunlar konusunda ikaz etmez ise, uyarılarda bulunmazsa, sadece milletvekillerine alkış tutmakla yetinirse Kastamonu bir adım ileriye gidemez. DSİ 23. Bölge Müdürlüğü'ne alına 2 tane elektrik teknisyeni alınıyor fakat alınanlar ne hikmetse bakanın hemşerisi çıkıyor. Kastamonu'nun evladı işe girmekte bin bir takla atarken bakanın hemşerileri nokta atışı gibi işe yerleşiyor. Afyon Şuut'lu 2 vatandaşımız Kastamonulu evladımız geçip işe yerleşiyorsa bunun hesabını da hep beraber sormamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerde 20 yıldan beri Kastamonu'ya hizmet eden belediyenin MHP'de olmasından dolayı hizmet gelmesi noktasında acziyet gösterenlerin olduğunu belirten Çınar, "Bunlara gereken cevabı vermemiz gerekiyor. Hangi hizmeti yaparsanız yapın yaptığınız görevler ne olursa olsun yaptığınız görevler sonrasında vatandaşı gözünde saygınlığınız yok ise makamınızın, mevkiinizin hiçbir hükmü yoktur. Onun için yapılan işleri hak ederek yerine getirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"KASTAMONU'YA YAPTIĞIMIZ BİR ESERİ GÖSTERİN"

Babasının şoför olduğunu hatırlatan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş da, şunları söyledi: "Özel Halk Otobüslerinde yıllarca şoförlük yaptı ve başkanlığını yürüttü. 25 yıldır belediyecilikte halkımıza hizmet ettim. Mevcut belediyede bir başarıdan söz edilirse bunda Tahsin Babaş'ın büyük bir emeği vardır. Belediyenin bütün projelerinde bulundum. Belediyenin projelerinde şimdiye kadar başaktör olarak görev aldım. Bu inkar edilemez bir gerçektir. Şimdiye kadar yaptıklarım, bundan sonra yapacaklarımın teminatıdır. Eserlerimizin hepsi meydandadır. Kastamonu halkına hizmet etmek için bu göreve talip oldum. Bu görevde önce Allah'a daha sonrada siz değerli halkıma güvendim. Eğer Kastamonu halkı teveccüh ederse bu görevi de başarılı bir şekilde yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. Belediyecilikte memur olmak ya da başka görevlerde bulunmak önemli değil. Önemli olan özverili bir şekilde çalışmak, halkın istek ve arzularını yerine getirmek, halkla birlikte 24 saat hiç kesintisiz beraber olmaktır. Belediyecilik, bunu gerektirir. Gecenin üçünde vatandaş, suyu bozulunca aradığı zaman onun yanında olunmasını istiyor. Şimdiye kadar ben, her zaman halkımızın yanında oldum. İnşallah bundan sonrada halkımızın yanında olacağım. Belediyeyi, halkımızla birlikte, STK'larla birlikte, esnaflarla birlikte herkesin katılımıyla oluşacak belediyede varım diyorum. Halkımızın olduğu bir platformda Kastamonu'ya planladığımız projeleri hayata geçirmek istiyorum"

Özellikle kentsel dönüşüm konularına önem verdiğini belirten Tahsin Babaş, "Diğer adaylarımız gibi, önce kentsel dönüşüme karşı olup, daha sonra halkımızla beraber kentsel dönüşüm yapacağım demekle olmuyor. Ben, kentsel dönüşümde 'varım' diyeceksiniz. Vatandaşın aklını karıştırmayacaksınız. Şimdi gariban vatandaşlarımız ev sahibi olmuşlar. İnsan baktığında gurur duyuyor. AK Parti iktidarı, bu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ev sahibi yapmış. Şimdi bu vatandaşlarımıza, 'şimdi, evlerinizden oy vermezseniz sizi çıkartacaklar' diyorlar. Bu yalana kimse inanmaz arkadaşlar. Bu yalana kendiniz bile inanmazsınız. Ondan sonra vitesten atacaksınız, 'Gök kubbeyi bu evleri sizin elinizden almak isteyenlerin başına yıkarız' diyeceksiniz. Hz. Adem peygamber efendimizden itibaren bu gök kubbeyi çok kişi yıkmak istedi ama o gök kubbe hala yerinde duruyor kimse yıkamadı" dedi.

"Sorunlara 'çözüm var' demekle olmuyor" diyen Tahsin Babaş şöyle devam etti: "Bu sorunlara ben çözüm önerileri ürettim. Ortaya projeler koydum. Belediyecilik, benim işim dediğim zaman kimse bana bozulmasın. Ben, 25 yıl boyunca belediyede görev yaptım. Yaptıklarım ortada, fakat sizlerin yaptıklarınız nerede, bir eser gösterin. Ben başmühendisim diyorsunuz fakat yaptığınız bir eser gösterin. Benim eserlerim meydanda, Kastamonu halkı her gün görüyor. Halkımız, zaten her zaman yapılanı görüyor. Bütün eserlerde, şuana kadar Kastamonu adına yapılan tüm projelerde benim emeğim var. Bunları Kastamonu halkı çok iyi biliyor. Bana, sizlerin yaptığı bir eseri gösterin"

"BELEDİYE'DE PEYNİR SATANLARDA BAŞKAN OLDU"

30 Mart'ta da Kastamonu'nun kongresinin olacağını hatırlatan MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu da, "5 yıl süreyle Kastamonu'yu idare edecek başkan ve yönetimini seçeceğiz. Bende, taksici esnafı olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası'na üye oldum. Bu yüzden şoför esnafının sorunlarını ve çözüm yollarını da biliyorum. İnşallah göreve geldiğimde Kastamonu'da şoför esnafının sorunlarını çözeceğiz. 30 yıllık esnaf hayatımda halkımızın sorunlarını biliyorum. Bu görev bana, 30 Mart'ta verilirse halkımızın ve şoför esnafımızın sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atacağım.

Biz, katılımcı bir belediye olacağız. Halkımızla birlikte belediyemizi yöneteceğiz. Biz yaptık, biz belediyeciliği biliriz, biz meclisten geçirdik demekle olmuyor. Hayatım boyunca yaptığımız bütün işlerden şeref duydum. Bu memlekette peynir satanlarda belediye başkanı oldu, peynir yapanlarda, belediyede müdürlük yapanlarda belediye başkanı oldu. Yalnız hayatım boyunca bütün işlerimde devletten bir kuruş ticaret yapmadım. Devletin hiçbir makamını, birilerinin emrine sokmadan siyaset yaptım, ticaret yaptım. Bugünde kalkıp halkımızın teveccühü ile belediye başkanı olarak karşınızdayım. Bu görev bana verilirse, bundan sonrada halkın ve hakkın belediye başkanı olarak görev yapacağım. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Kastamonu'da kamyoncuların park sorununun olduğunu aktaran Hamzaoğlu, "İstanbul yolunda ormanlık bir alanda kamyoncular için park alanı oluşturacağız. Bu memleket hepimizin, biz Kastamonu'nun partisiyiz. Biz, Kastamonu'yu kucaklayan bir siyasi anlayış ile belediye başkanlığı görevini yürüteceğiz. 30 Mart'ta sizlerle birlikte, göreve geldiğimiz taktirde marka bir Kastamonu'yu oluşturacağız" dedi.

"ADAYLARI KANTARA KOYUP, ÖYLE KARAR VERELİM"

Kastamonu'nun 22. Dönem Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsüne 75 defa çıkıp Kastamonu'nun adını duyurduğunu ifade eden CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım ise, şunları kaydetti: "Kastamonu Belediye Başkanlığı için görev geldi, biz de ne yapabiliriz ne edebiliriz diye düşündük taşındık ve verilen görevi kabul ettik. Yeni bir ekiple yerel seçimlerde Kastamonu'nun karşısına çıktık. 2 mimarımız, 2 mühendisimiz, bir şehir plancımız, esnafımız, şoförümüz, işçimiz, emeklimiz, ev hanımız var. Baş Mühendis olarak da orkestra şefi olarak Mehmet Yıldırım var. Biz yap yapıştır projelerle değil, Kastamonu'nun nerede ne ihtiyacı varsa, kamyoncunun ne sorunu varsa, taksicinin, minibüsçünün, dolmuşçunun ne sorunu varsa biz ekip olarak bu sorunları ortadan kaldırmaya talibiz. Şehir içi dolmuşların 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor fakat 2017 yılından sonra ne olacak belli değil. Kastamonu'daki trafik sorununu nasıl yoluna koyacağız. Yeni minibüsler alındı engelli vatandaşlarımız şikayet ediyor. Otobüsler manüel olduğu için engelli vatandaşlarımız araçlara binemiyor. Ulaşımda yaşana her türlü sorunun eziyetini vatandaşlarımız çekiyor.

Aday arkadaşlara sesleniyorum dün neredeydiniz, bugün neresiniz, yarın nerede olacaksınız? 30 yıldan beri siyasi çizgisinden ödün vermemiş bir Mehmet Yıldırım bulunuyor. Partileri bir kenara bırakalım. Adayları kantara koyalım. Vicdanınız nereye el veriyorsa onlara oy verin, saygıyla karşılayacağız. Kastamonu'da sağlık önemli bir sorun. Bunu kabul etmek zorundayız. Vatandaşlarımız en yakın illere giderek şifa bulmaya çalışıyor. Bugün bir yakınımızın cenazesi Samsun'dan geldi. Bu ayıp bize yetiyor. TAŞIKO'nun başka bir alana taşınması için milletvekilliği dönemimde büyük gayret göstermeme rağmen diğer vekillerin destek olmamaları yüzünden maalesef alanı istediğimiz gibi alamadık. Birlik ve beraberlik içerisinde Kastamonu'nun tüm sorunlarını planlı bir şekilde çözeceğiz" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şoförler Odası Kongresinde Siyasiler Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement