Şoförlükten 500 Otobüslük Dev Firmaya - Son Dakika
Güncel

Şoförlükten 500 Otobüslük Dev Firmaya

Şoförlükten 500 Otobüslük Dev Firmaya

Ankara Çubuk'ta yaşayan Satılmış Çolak, şoför olarak başladığı çalışma hayatına şimdi 500 otobüs ve minibüsten oluşan bir şirketin sahibi olarak devam ediyor.

23.12.2013 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN YİĞİNER- Ankara Çubuk'ta yaşayan Satılmış Çolak, şoför olarak başladığı çalışma hayatına şimdi 500 otobüs ve minibüsten oluşan bir şirketin sahibi olarak  devam ediyor.

İş hayatına askerden sonra yakınlarının bir minibüsünde şoför olarak başlayan Satılmış Çolak  (63),  çalışma hayatına  daha sonra borçla aldığı  bir minibüsle devam etti.

Oğlu ile birlikte yürüttüğü taşımacılık firmasının şu anda Türkiye'nin önemli şirketlerinden bir olduğunu kaydeden Çolak, zorluklarla bugünlere geldiğini ve yanında 500'den  fazla kişinin çalıştığını ifade etti.

Çolak şöyle devam etti:

" Doksan kişilik servis işi ile başladığım taşımacılık sektöründe okul ve personel servisinin yanında bu gün sadece yaz sezonda bir milyondan fazla turist taşıyoruz. Personel servisi ve turizm taşımacılığında Türkiye'de özellikle de Ankara ve Antalya'da ilk 5 firmanın arasındayız. Hedefimiz ilk biri almaktır.Öğrenci ve işçi servisliğine 1984 yılında başladık. Bu dev bir sektörün başlaması için verilen akıllıca bir karardı. İnsana değer veren kurumlar veya firmalar, değer verdiği çalışanlarından da aynı oranda değer görüyor. Biz taşımacılar hem kurumu hem de taşıdığımız kişileri memnun ediyoruz."

-Hedef hava dolmuş

Çolak, yeni projelerle daha çok büyümek istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu yıl Avrupa'da ve Rusya'da faaliyet sürdürecek seyahat acenteliğini kurduk.  Yurt dışı bağlantılarının getireceği taleplere göre hava sektörüne girmek istiyoruz. İstediğimiz talebi alırsak önümüzdeki yıl için hedefimiz hava dolmuş taşımacılığıdır. Ülkemizde turizmin çeşitlendirmesi bizim sektörümüzü her geçen gün büyütüyor. Eskiden sadece güneş, kum ve denizimize gelen turistler artık, sağlık ve termal su, kış sporları ve tarihi mekanlar, yayla ve doğal güzellikler, kongre ile inanç turizmi için ülkemize dört mevsim geliyorlar. Firma olarak kış turizmi dediğimiz ve piyasa deyimiyle kapalı gruplarda 22 ülkeden gelen insanları Türkiye'nin her yerine taşıyoruz. Turizm taşımacıları olarak bizlerde yeni model lüks otobüs ve minibüslerimizle yurt dışından hava limanına inen yolcunun otellere veya gidecekleri yerlere götürerek en güzel şekilde hizmet ediyoruz. En iyi şekilde karşılanmak ülkemize gelen turistleri mutlu ediyor. Ülkemizin değer kazanması için son model araçlarla hizmet veriyoruz ve bu hizmetle ülkemizin vitrin görevini yapıyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şoförlükten 500 Otobüslük Dev Firmaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement