Sofu Dede Türbesi'nin Bakımını Karaisalı Belediyesi Üstlendi - Son Dakika
Yerel

Sofu Dede Türbesi'nin Bakımını Karaisalı Belediyesi Üstlendi

Sofu Dede Türbesi\'nin Bakımını Karaisalı Belediyesi Üstlendi

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Kaledağ'ı Mahallesine ait Sofu Dede bağlısında bulunan tarihi Sofu Dede Türbesini ziyaret etti.

25.02.2015 11:21  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Kaledağ'ı Mahallesine ait Sofu Dede bağlısında bulunan tarihi Sofu Dede Türbesini ziyaret etti.

Aslan, MHP Karaisalı Kadın Kolları Başkanı Hatice Efe ve ekibi ile Sofu Dede İlim ve Kültür Derneği Başkanı Musa Tabak'ın daveti üzerine tarihi Sofu Dede Türbesine gitti.

Mahalle sakinlerinin de büyük ilgi gösterdiği ziyarette Başkan Aslan, Sofu Dede Türbesinin imarını ve bakımını ve çevre düzenlemesini en kısa zamanda Sofu Dede'nin şanına yakışır bir şekilde yapacaklarını söyledi.

Sofu Dede İlim ve Kültür Derneği Başkanı Musa Tabak da Belediye Başkanı Aslan'a yapacağı değerli katkılarından dolayı şimdiden teşekkür etti. Tabak, bu yıl da Sofu Dede'yi anma programının 6.sının hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "Sofu Dede'yi anma programı bu yıl Nisan ayının sonuna doğru olacak. Sofu Dede'yi anma etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı, hemşerilerimizi bekliyoruz" dedi.

SOFU DEDE KİMDİR?

350 yıl önce Horosan'dan hicret edip Anadolu'ya gelen sofilerden olup Anadolu'nun manevi mimarlarındandır.

Seyfettin Arif döneminde yetişen Nakşi tarikatının sofilerinden olan Sofu Dede, Çoban Dede, Cabbar Dede, Bulamaç Dede, Erkeş Dede, Arpaç Dede, Koyun Dede adındaki yedi sofi Osmanlı Sultanı 4.Mehmet döneminde yıllarında Erzurum Bölgesinden, oradan Elazığ, Malatya üzerinden Çukurova'ya geldiler. Bu sofiler İslamiyet'i ehlisünnete göre anlatmak için bu bölgelerde hizmet ettiler. Sofu Dede, bu bölgede kalan manevi bekçilerdendir. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sofu Dede Türbesi'nin Bakımını Karaisalı Belediyesi Üstlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement