Sofuoğlu Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Sofuoğlu Adaylığını Açıkladı

Sofuoğlu Adaylığını Açıkladı

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu 8 Kasım'da gerçekleştirilecek olan 4. Olağan Genel Kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı.

16.09.2014 15:28  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu 8 Kasım'da gerçekleştirilecek olan 4. Olağan Genel Kurul'da yeniden aday olduğunu açıkladı.

Eğitim Bir Sen Manisa Şubesinde bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu 4 yıl önce başkanlık görevine geldiğinde Manisa Eğitim Bir Sen'in 2 bin 700 üyesi olduğunu belirterek, "Bugün itibariyle bu sayı 5 bin 448'e ulaştı. 8 Kasım tarihinde 4 yılımızı tamamlamış olacağız. Bugün Manisa'daki en çok üyeye sahip sendika olarak yetkili sendika konumundayız" dedi.

Sofuoğlu yaptığı açıklamada, "Mehmet Akif İnan öncülüğünde bir grup eğitim çalışanının, ortaya konulan hizmetin karşılığı olan hakkın kamil manada gerçekleşmesinin mücadelesini vermek, hizmetin kalitesinin artırılması noktasındaki sorumluluğu da kuşanarak ülkenin gelişmesi için el atılması gereken en önemli alan olan eğitimin, sorunlardan arındırılması mücadelesine katkı sunmak amacıyla 14 Şubat 1992 tarihinde kurduğu Eğitim-Bir-Sen'de demokrasi şölenimiz başlıyor. 15-20 Eylül'de işyeri temsilcisi seçimi, 27-30 Eylül İlçe Yönetimi ve Şube Genel Kurul Delege Seçimi ve 8 Kasım tarihinde Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu ve Sendika (Genel Merkez) Genel Kurul Delegelerinin Seçimi yapılacak. 21-22 Şubat tarihinde ise Sendikamızın 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

"Eğitim Bir Sen Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur" diyen Sofuoğlu, "Sendikamızın kurucularının bize devrettiği bayrağı bir adım daha öteye götüreceğiz. Daha önce görev yapmış arkadaşlarımız, şuan görev yapan arkadaşlarımız, bu sendikaya emek veren tüm arkadaşlarımızın ortak istişaresi ile seçime tek liste gidilmesi karara bağlanmıştır. Yine yaptığımız geniş çaplı istişarelerle yeni yönetim kurulu üyelerimiz de belirlendi. Daha önce görev yapan Ramazan Karaman ve Aziz Bulut tabandan gelen istek doğrultusunda yine bizimle birlikte göreve devam edecekler. Yönetim kurulu listemizde benimle birlikte Mehmet Akış, Halil Kallat, Mesut Öner, Ramazan Karaman, Metin Gençay ve Aziz Bulut yer alıyor" dedi.

SORULARI YANITLADI

Sofuoğlu adaylık açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin "Müdür atamalarına diğer sendikalar tepki gösterirken ve atanan müdürlerin hepsinin Eğitim Bir Sen üyesi olduğu yönünde iddialar var. Eğitim Bir Sen diğer sendikalar ile birlikte hareket etmedi bunun sebebi neydi?" şeklindeki sorusuna cevap veren Sofuoğlu şunları söyledi: "Müdür atamaları değerlendirmesine 355 müdür arkadaşımız değerlendirmeye girdi ve 230 tanesi değerlendirmeyi aşamadı. Buradan ifade edeyim ki bu değerlendirmeyi aşamayan müdür arkadaşlarımızın çoğu sendika üyemizdir. Biz bu arkadaşlarımızla görüşerek hukuki yönden destek vereceğimizi beyan ettik. Diğer sendikalar ortak eylem yaparken biz buna davet edilmedik. Eğer davet edilseydik ortak açıklamaya bakar ve hak arama hususunda hakkın aranması ve mağdurun yanında olunması konusunda bu konuda en fazla Eğitim Bir Sen'in durduğunu kamuoyu bilmektedir."

Bir başka gazetecinin diğer sendikalar tarafından 24 Eylül'de yapılacak olan ortak iş bırakma eylemine katılıp katılmayacaklarını sorması üzerine Başkan Sofuoğlu, "Hayır katılmayacağız. Niçin yaptıklarını bilmiyorum. Bu konuda davet de almadık. Biz eğitim öğretim konusundaki sıkıntılarımızı basın açıklaması ile duyurduk" şeklinde cevap verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sofuoğlu Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement