Sofuoğlu ve Akgül, gençlerle buluştu - - Son Dakika
Spor

Sofuoğlu ve Akgül, gençlerle buluştu -

Sofuoğlu ve Akgül, gençlerle buluştu -

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Milli Güreşçi Taha Akgül, Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan "Büyük Adımlar" Projesi kapsamında Bolu'nun Aladağ yaylasında gençlerle buluştu.

14.07.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Milli Güreşçi Taha Akgül, Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan "Büyük Adımlar" Projesi kapsamında Bolu'nun Aladağ yaylasında gençlerle buluştu.

Sofuoğlu ve Akgül, Bakanlığın, ulusal veya uluslararası alanda başarılar elde etmiş ve topluma örnek olmuş sporcuların gençlerle buluşturularak deneyimlerini paylaşmalarının amaçlandığı projesi çerçevesinde Bolu'nun Aladağ Yaylasına gelerek buradaki gençlerle bir araya geldi.

Buluşma öncesinde ATV aracıyla kısa bir gösteri yapan Sofuoğlu, büyük ilgi gördü.

AA muhabirine açıklama yapan Sofuoğlu, kendisinin üçüncü kez kampa katıldığını belirterek, buradaki gençlerin yaşlarının 15, 16 ve 17 olması nedeniyle motor sporlarına büyük ilgi gösterildiğini söyledi.

Her gelişinde imkanları da ufak motorlar getirerek kısa şovlar yaptığını anlatan Sofuoğlu, "Bundan önceki bir kaç tane kampa katılamamıştım. Bakanlığın talimatları doğrultusunda bu kamplara katılıyorum. Kamplardaki gençlerin bize olan ilgisi zaten ortada. O yüzden bizi tercih etmeleri de beni memnun ediyor. Şu an yer ve imkanlar kısıtlı olduğu için ufak motosikletle ufak şovlar yapabiliyoruz. Onlara faydalı olabiliyorsak çok güzel" şeklinde konuştu.

Sofuoğlu, katıldığı yarışlarda 3 kez dünya şampiyonluğunu kazandığını dile getirerek, "Sezon şu an çok iyi gitmiyor. Geçtiğimiz 3 yarışta üst üste motosikletimin arızalanması ile çok puan kaybım oldu. Bu sene şampiyon olma şansım yok ama ilk 3'te bitirme şansım var. Nasipse onun mücadelesini vereceğim. Sezonu bitirmeye 4 yarışım kaldı. Bu yarışları ilk 3'te bitirirsem sezonu da ilk 3'te tamamlayabiliyorum" ifadesini kullandı.

- "Anlaşmak üzere olduğum takım çok iyi"

Gelecek yılla ilgili anlaşmaları yapmak üzere olduğuna dikkati çeken Sofuoğlu, "İnşallah bir hafta içinde anlaşma yapacağım. Anlaşmak üzere olduğum takım çok iyi. Önümüzdeki yıl bu sene yaşadığım sorunları inşallah yaşamayacağım ve tekrar dünya şampiyonluğuna ulaşacağız" dedi.

Milli Güreşçi Taha Akgül de projeye iki senedir katıldığını belirterek, kendi birikim ve tecrübelerini gençlere anlattıklarını söyledi.

Gençlerin yönelebileceği branşları ve neler yapmaları gerektiği konularında paylaşımda bulunduklarını anlatan Akgül, kamp esnasında gençlere çeşitli hediyeler verdiklerini kaydetti.

Akgül, bakanlığın projesini desteklediklerini vurgulayarak, bundan sonra da desteklerinin devam edeceğine dikkati çekti.

Dünya şampiyonasına katılarak şampiyon olmayı hedeflediğini vurgulayan Akgül, şöyle konuştu:

"Geçen sene dünya şampiyonasında üçüncü olmuştum. İnşallah bu sene katılacağım dünya şampiyonasında hedefim altın madalya. Gençlerin öncelikle bu yaşlarda çalışmalarına, beslenmelerine ve dinlenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bu üçünden bir tanesini dahi eksik yapsalar başarı gelmiyor. Önümüzdeki ay biz yine Bolu Aladağ'da kampa gireceğiz. Çalışıyoruz, dinleniyoruz ve iyi besleniyoruz. Bu şekilde başarı geliyor. Bunların üçünü iyi yapmaları gerekiyor. Bunları iyi yaparlarsa seçtikleri branşlarda başarılı olurlar."

Muhabir: Mehmet Emin Gürbüz, Zafer Göder

Yayınlayan: Osman Mahdum

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sofuoğlu ve Akgül, gençlerle buluştu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement