Soğan Sevdası Sayesinde "İşsizliği" Lügatlerinden Sildiler - Son Dakika
Yerel

Soğan Sevdası Sayesinde "İşsizliği" Lügatlerinden Sildiler

Soğan Sevdası Sayesinde "İşsizliği" Lügatlerinden Sildiler

Türkiye’de her 100 kişiden 10’unun lügatinden düşürmediği işsizlik, Aydın’ın İncirliova İlçesine bağlı Acarlar Mahallesi’nde kimsenin lügatinde yer almıyor.

28.11.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de her 100 kişiden 10'unun lügatinden düşürmediği işsizlik, Aydın'ın İncirliova İlçesine bağlı Acarlar Mahallesi'nde kimsenin lügatinde yer almıyor. Haftanın yarısını tarlada, geri kalan yarısını ise semt pazarlarında geçiren Acarlar halkı soğan sevdası sayesinde Ege'deki semt pazarlarının söz sahibi kişileri oldular.

Her yıl tonlarca soğan üretip satan Acarlar halkı, Aydın'daki mevsim şartlarının da uygun olması sayesinde yılın 12 ayında soğan ve sarımsak üretiyor. Soğan ve sarımsağın dışında diğer sebze ve meyveleri de üretip satan Acarlar halkının işsizlik sorunu yaşamadığı hatta çalışmak isteyen herkesin iş bulduğu belirtildi. Günlüğü 50 TL'ye soğan söküp ayıklayarak pazara götürmek için bağ yaptıklarını belirten Acarlar sakinlerinden Cemal Güvenoğlu, "Yaklaşık bir asır önce bu bölgeye yerleşen atalarımız önce soğan yetiştirmeye ardından da pazarcılık yapmaya başlamışlar. Soğan ile başlayan pazarcılık sayesinde şu anda Acarlar'da yaşayanların büyük çoğunluğu pazarcılık işi ile meşgul olur. Pazarda tezgah açmayanlar ise pazara mal hazırlar. Soğan sevdası sayesinde Acarlar'da işsizlik sorunu yaşamıyoruz. Deyim yerinde ise ekmeğimiz soğandan çıkarıyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soğan Sevdası Sayesinde 'İşsizliği' Lügatlerinden Sildiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement