Soğuk Hava Balık Tezgahlarını da Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Soğuk Hava Balık Tezgahlarını da Etkiledi

Hava sıcaklığının düşmesi ve lodos nedeniyle balık fiyatları arttı.

11.02.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava sıcaklığının düşmesi ve lodos, balıkçı tezgahlarına da yansıdı.

Balıkçıların sefere çıkamaması nedeniyle özellikle hamsi, istavrit, levrek ve mezgitin fiyatı yükseldi.

Balıkçı Münir Paker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lodos nedeniyle  tezgahlara az balık geldiğini söyledi.

Müşteriye cevap veremediklerini belirten Paker, şöyle konuştu:

"Mesela geçen yıl hamsinin kilosunu 5 liraya satıyorduk. Şimdi 10 lira 15 liraya yükseldi. Doğal olarak vatandaş alamıyor. Günlük 30 lira yevmiyeyle çalışan bir vatandaş 15 ya da 20 liraya balık alamaz. Almaya kalksa ekmeği neyle alacak. Balığın yanına salatasını, ekmeğini isteyecek. Vatandaş doğal olarak alamıyor. Vatandaşımız haklı."

Paker, denize açılan balıkçıların da soğuk hava nedeniyle mağdur olduğunu vurguladı.

Balığı satamayınca para kazanamadıklarını dile getiren Paker, "Mesela sardalyanın kilosu 5 liradan 8 liraya yükseldi. Hamsi 8 liradan 15 liraya kadar çıktı. Mezgit ve levrek 20 liradan 25 liraya yükseldi. İstavrit 15 liradan 20 liraya kadar yükseldi. Palamut da aynı şekilde yükseldi. Bu yıl balıkçılık olmadı" diye konuştu.

Balıkçı Hamza Köksoy ise 15 yıllık balıkçı olduğunu ve ilk defa bu kadar şiddetli lodos gördüklerini söyledi. Yaklaşık bir haftadır devam eden soğuk hava ve lodosun satışları etkilediğini belirten Köksoy, "Vatandaşlar hava soğuk olduğu için dışarıya çıkmıyor. Haliyle bizim tezgahlar boş kalıyor. Devamlı müşterimiz var ama ilk zamanlardaki hareketlilik bitti" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Ayşe Balaban ise düzenli olarak her hafta balık aldığını söyledi. Fiyatların beklemedikleri şekilde yükseldiğini ifade eden Balaban, her hafta 2 kilogram aldığı hamsiden 1 kilogram alabildiğini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soğuk Hava Balık Tezgahlarını da Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement