Soğuk Hava Narenciyeyi Vurdu - Son Dakika
Yerel

Soğuk Hava Narenciyeyi Vurdu

Soğuk Hava Narenciyeyi Vurdu

Muğla’nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde etkili olan rüzgar ve sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları yüzünden narenciye bahçeleri zarar gördü.

27.01.2016 06:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde etkili olan rüzgar ve sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları yüzünden narenciye bahçeleri zarar gördü.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeni ile narenciye ağaçları don tutarken, dalından dökülen narenciye toplanarak, tırlarla meyve suyu fabrikalarına gönderiliyor. Soğuktan etkilenen narenciye kilosu 7 ila 10 kuruş arasında alıcı buluyor.

Soğuk vuran narenciyenin meyve suyu fabrikalarından başka işe yaramadığını söyleyen Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü "Bu yıl hasatlar gecikti, narenciye ağaçlarımızı soğuk vurdu. Onun için de 10 kuruşa, 15 kuruşa suluğa gidiyor. Narenciye üreticisi bu yıl zararda" diye konuştu.

Üreticilere ürünlerini sigortalatmaları tavsiyesinde bulunan Çöllü, "Sigorta yaptıranlar biraz bu işin zararını hafiflettiler, ama sigorta yaptırmayanlar temelli zarar ziyan içindeler. Üreticilerimizin özellikle portakal ve yerli limonlarını TARSİM'den yüzde 50 devlet destekli sigorta yaptırmalarında fayda var" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soğuk Hava Narenciyeyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement