Ruslar, Günahlarından Arınmak İçin Buzlu Suya Girdi - Son Dakika
Dünya

Ruslar, Günahlarından Arınmak İçin Buzlu Suya Girdi

Rusya'nın başkenti Moskova'da Ortodoks Hristiyanlar, 18 Ocak gecesi vaftiz edildiğine inanılan Hz. İsa için buz gibi suda tören yaptı.

19.01.2017 01:51  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'da Ortodoks Hristiyanlar, "günahlarından arınmak için" buzlu suya girdi. Soğuk havaya rağmen 2 gün boyunca devam edecek olan etkinliğe ülke genelinde 100 bin kişiden fazla insanın katılması bekleniyor.

GECE BAŞLAYIP SABAHA KADAR SÜRDÜ

Ortodoks Hristiyanlar tarafından, Hz.İsa'nın vaftiz edildiğine inanılan 18 Ocak gecesi suya girme törenleri, ülkede kış mevsimi yaşandığı için oldukça soğuk havada gerçekleştiriliyor. Gece başlayıp sabaha kadar devam eden törenlerde renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

ÇOK SAYIDA İNSAN SIRAYA GİRDİ

Tören, din adamlarının dua ettikten sonra suyu kutsamasıyla başladı. Moskovalılar, suyun kutsanması töreninin ardından sırayla buzlu suya girdi. Günahlarından arınacakları inancıyla suya girenler, kurallar gereği 3 kere suya batıp çıktı. Suya girilen yerlerde, özel kıyafetli dalgıçlar da hazır bulundu.

100 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Moskova Belediyesi'nin verilerine göre, 2 gün sürecek törene, 60'ın üzerinde özel alanda yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Ruslar, Günahlarından Arınmak İçin Buzlu Suya Girdi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Ruslar, Günahlarından Arınmak İçin Buzlu Suya Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement