Soğuk ve Açlıktan Düşen Şahin, Ölmek Üzereyken Bulundu - Son Dakika
Güncel

Soğuk ve Açlıktan Düşen Şahin, Ölmek Üzereyken Bulundu

Soğuk ve Açlıktan Düşen Şahin, Ölmek Üzereyken Bulundu

Kayseri'nin Bünyan İlçesi Yünören Köyü'nde oturanlar tarafından açlık ve soğuktan donmak üzere olan bir kızıl şahin Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne getirildi.

23.12.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Bünyan İlçesi Yünören Köyü'nde oturanlar tarafından açlık ve soğuktan donmak üzere olan bir kızıl şahin Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne getirildi. Dişi kızıl şahin, yapılan tedavinin tamamlanması ardından yeniden doğaya bırakılacak.

Hafta sonunda Bünyan'a bağlı Yünören Köyü'nde oturan Yunus Emre Doğan tarafından uçamaz halde bulunan Kızıl Şahin'i muayene eden ERÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Ali Cesur Onmaz yaban hayvanlarının kışı mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çektiklerini, bunun için halk ve sivil toplum örgütleri, hayvanseverlerin doğaya yem bırakmaları gerektiğini söyledi. Onmaz, yiyecek bulamayan yaban hayvanları şehir merkezlerine geldiği zamanda avcılarla karşılaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Hayvanın ilk klinik muayenesinde ciddi bir yaralanmasının olmadığı kış aylarında yiyecek bulma zorluğu nedeni ile güçsüz düştüğü anlaşıldı. Destek tedavilerini yaptık özellikle serum, vitamin destek tedavilerini yaptık. Şu anda genel durumu çok iyi. Özellikle, kış aylarında kliniklerimize yabani hayvan sayısında geliş sayısında oldukça artma gözükmeye başladı. Geçen aylarda da yine bir şahin gelmişti. Önceki dönemlerde istenmeyen yaralanmalarda gelmişti. Belli alanlara kış günlerinde özellikle yiyecek bırakılması yaban hayatı için çok büyük önem taşıyor. Bu noktada hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Geçen dönem arkadaşlarımız bu faaliyetlerde bulundu. Hayvanlar yem bulamadıkları için yerleşim birimlerine geliyor. Bu sebeple de tehlikeye maruz kalmaktalar."

Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Hanifi Erol da, donmak üzereyken bulunan kızıl şahin ile ilgili olarak, öncelikle bilinçsiz avlanmaktan vaz geçmeleri gerektiğini anlattı. Yrd.Doç.Dr. Erol, "Yabani hayvanlar etinden yararlandığımız gruptan değil. Dolayısı ile sadece bazı anlatımlara göre ticareti yapıldığı söylenmekte. Bununda önüne geçmemiz gerekiyor. Şahinimiz oldukça güçsüz kalmış. Ateşli silah yaralanması yok. Beslenmeden kaynaklanan halsizlik mevcut. Birkaç gün bakıp, doğaya salacağız" dedi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soğuk ve Açlıktan Düşen Şahin, Ölmek Üzereyken Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement