Soğuk ve Uzak Kent: Kars" - Son Dakika
Yerel

Soğuk ve Uzak Kent: Kars"

SERKA tarafından yapılan ankette, Kars "soğuk ve uzak" kent olarak nitelendirildi.

14.09.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından yapılan ankette, katılımcılar Kars'ı "soğuk ve uzak" kent olarak nitelendirdi.

Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde hizmet veren SERKA, Kars'ın insanların zihnindeki imajını belirlemek ve şehrin markalaşma sürecine katkı sağlamak amacıyla 36 ilde 900'ü yatırımcı 4 bin 500 kişiyle "Kars Algısı, İmajı ve Marka Kimliği Araştırması" yaptı.

Yerel kalkınma perspektifiyle hazırlanan araştırmada, yatırımcılara 103, vatandaşlara ise 68 soru yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 92'si Kars'ın Doğu Anadolu Bölgesi'nde, yüzde 1,5'i Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olduğunu, yüzde 3,5'i hangi bölgede olduğunu bilmediklerini belirtirken, yüzde 3'ü ise soruyu yanıtsız bıraktı.

Katılımcıların yüzde 16'sının Kars'a gittiğini işaretlediği ankette, merak etmediği, soğuk ve uzak olduğu için gitmek istemeyenlerin oranı yüzde 80 oldu.

-Kars denince akla peynir geliyor

Ankette yer alan "Kars denince aklınıza gelen ilk üç kelimeyi yazınız" yönündeki soruyu, katılımcıların yüzde 26,3'ü peynir, yüzde 10,6'sı kış turizmi, yüzde 7,1'i kaz, yüzde 6,6'sı Sarıkamış ve yüzde 3,1'i Ani Ören Yeri diye yanıtladı.

Anketteki "Kars ve Karslı" denilince akla gelen isimlerle ilgili soruya ise katılımcıların yüzde 17'si Hülya Avşar, yüzde 4'ü Yavuz Bingöl ve yüzde 2,3'ü Çağla Şikel yanıtını verdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soğuk ve Uzak Kent: Kars' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement