Söğüt OSB, Elginkan Vakfına Tahsis Edildi - Son Dakika
Yerel

Söğüt OSB, Elginkan Vakfına Tahsis Edildi

Söğüt OSB, Bilecik Noterliğinde gerçekleşen imza töreniyle, Elginkan Vakfı bünyesindeki Matel Hammadde Sanayi ve Ticaret AŞ'ye tahsis edildi.

26.03.2014 11:47  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söğüt Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Bilecik Noterliği'nde gerçekleşen imza töreniyle, Elginkan Vakfı bünyesindeki Matel Hammadde Sanayi ve Ticaret AŞ'ye tahsis edildi.

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği önemli bir yatırımın, Söğüt ilçesine ve Bilecik'e kazandırıldığını söyledi.

Poyraz, şunları kaydetti:

"Yıllardır Söğüt'ün özlemini çektiği, Söğüt OSB için noter sözleşmeleri imzalandı ve OSB'ye ait 700 bin metrekarelik alanın tamamı, Enginkan Grubu'na devredildi. İnşallah, burada 2 büyük tesis yapmayı planlıyor ve bu tesisle de 2 bin 2 bin 500 kişi arasında da bir istihdam oluşması planlanıyor. Bu yıl içinde proje ve diğer alt yapı çalışmaları tamamlanıp, inşaat çalışmalarına başlanılacak. Ben, Söğütümüz'e, Bilecikimiz'e, ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Firma, İstanbul menşeli bir firma olması sebebiyle 4. bölge teşviklerinden yararlanması için Bilecik menşeli yeni bir isim altında yatırım yapacak. Bu da diğer firmalar için örnek teşkil edecek. Böylelikle Bilecik'te de sanayileşmenin önü açılacak."

Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen de Söğüt'te, 2 bin kişinin istihdam edileceği önemli bir yatırım yapmak üzere yola çıktıklarına değinerek, tesislerin Bilecik'e ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini diledi.

Konuşmaların ardından, Söğüt Kaymakamı ve Söğüt OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mitat Gözen, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Üyesi Ertuğrul Torun ile diğer ilgililerin katılımıyla sözleşme imzalandı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Söğüt OSB, Elginkan Vakfına Tahsis Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement