Söğüt Şenliklerinin 2'inci Gününde - Son Dakika
Güncel

Söğüt Şenliklerinin 2'inci Gününde

Söğüt Şenliklerinin 2\'inci Gününde

Bu sene 734’üncüsü kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin ikinci günü protokol üyeleri ve Yörük çadırlarını gezmesi ile başladı.

12.09.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sene 734'üncüsü kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinin ikinci günü protokol üyeleri ve Yörük çadırlarını gezmesi ile başladı.

Sabah saat 11.30'da Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Kaymakam Berkan Sönmezay, vali yardımcıları, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve beraberindekiler türbe alanında kurulan Yörük çadırlarını gezdiler. Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükler protokol üyelerine yörelerine mahsus çeşitli ikramdan bulundular. Yörük çadırlarını gezen protokol üyeleri daha sonra Türkiye Yörük Türkmen Birliği üyeleri birlikte Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret ettiler. İlçe Müftüsü Mehmet Ali Bal tarafından duanın ardından heyet üyeleri türbe dışında bulunan kabirleri gezdiler.

Türbe çıkışı Türkiye Yörük Türkmen Birliği üyeleri son dönemde yaşanan olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı. İkinci günkü etkinlikler şifalı pilav ikramı ile devam etti. Yoğun ilgi yüzünden bazı vatandaşlar kısa sürede tükenen şifalı pilavı yiyemeden alandan ayrıldı. Bugünün son programında ise, Ertuğrul Gazi Türbesi önünde şehitler için Mevlit-i Şerif okundu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Söğüt Şenliklerinin 2'inci Gününde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement