Sokak Çocukları İçin "Temiz Eller Kirlenmesin" Projesi - Son Dakika
Yerel

Sokak Çocukları İçin "Temiz Eller Kirlenmesin" Projesi

Sokak Çocukları İçin "Temiz Eller Kirlenmesin" Projesi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Roman çocukların sokaklardan kurtarılması için ‘Temiz Eller Kirlenmesin’ adı altına proje başlatıldı.

04.09.2014 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Roman çocukların sokaklardan kurtarılması için 'Temiz Eller Kirlenmesin' adı altına proje başlatıldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Romanlar Derneği ile İş-Kur, Halk Eğitim, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile sokaklardan dilenen, düğün konvoylarının önünü kesen ve mendil satan küçük yaştaki roman çocuklar için "Temiz Eller Kirlenmesin" adı altında proje başlatıldı. Projede çocukların sokaklardan kurtarılması ve sokağa çıkmalarının engellenmesi amaçlanıyor. Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen bu gün Bakırlık Köyü'nde yaşayan roman vatandaşlarla toplantı yaparak projeye start verdi. Roman vatandaşlara proje hakkında bilgi veren Özgen, çocukların yerinin sokaklar olmadığını, onları eğitime yönlendireceklerini ifade etti. Proje kapsamında ailelerle bire bir görüşmeler yapılarak çocukların sokağa itilmesinin nedenlerinin tespit edileceğini belirten Özgen, bu nedenleri ortadan kaldırmak için gerek eğitim, gerek iş ve gerekse maddi noktada Kaymakamlığın her türlü katkıyı sağlayacağını söyledi. Roman vatandaşlarla sohbet edip, bilgiler alan Emniyet Müdürü Özgen köyde düğünü olan Özkan ve Pınar Demir çiftini de tebrik etti.

Kdz. Ereğli Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir ise projenin en önemli ayağının toplu konut projesi olduğunu söyledi. Roman çocukların ve ailelerin özellikle barınma ve eğitim noktasında sorunlar yaşadıklarını dile getiren Demir, "Bizim şu anda bin tane konut yaptırma projemiz var. Kaymakamlık, Belediye, Toplu Konut ve Milletvekilimiz Ercan Candan ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yer tespiti yapıldı ve bin konut yapılması sözünü aldık. Eğitimle, yuvayla ve işle biz bu sorunların hepsinin önüne geçeriz. Ama biraz zaman alacak" dedi.

Emniyet Müdürü Özgen de Romanlara kent hayatına geçtiklerinde çocuklarının sokaklarda yaptıkları işlerden kendilerinin rahatsızlık duyacağını ifade etti.

Yapılan toplantının ardından Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube biriminde görevli polisler çocukların anne ve babaları ile görüşme yaparak yaşadıkları sorunları dinledi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Çocukları İçin 'Temiz Eller Kirlenmesin' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement