Sokak Hayvanları İçin Tam Donanımlı Mobil Klinik - Son Dakika
Güncel

Sokak Hayvanları İçin Tam Donanımlı Mobil Klinik

Sokak Hayvanları İçin Tam Donanımlı Mobil Klinik

Çankırı Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atıp, sokak hayvanları için tam donanımlı mobil klinik hizmeti veren ambulansı hizmete soktu.

15.04.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atıp, sokak hayvanları için tam donanımlı mobil klinik hizmeti veren ambulansı hizmete soktu. Ambulansın tanıtımı ve hizmete girmesi nedeniyle Karatekin Parkı'nda düzenlenen törene Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, daire müdürleri ile Hayvan Hakları Federasyonu Derneği (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen HAYTAP il temsilcileri ile Çankırılı hayvanseverler katıldı. Törende konuşan HAYTAP Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan, daha önce sadece harita üzerinden bildikleri Çankırı'yı sıcakkanlı, doğa ve hayvan sevgisiyle dolu insanlarıyla tanımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi

Belediye başkanımız çok güzel ve hayırlı bir icraata imza atarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, Türkiye'nin ilk ve tam donanımlı hayvan ambulansını Çankırı'da hizmete sunuyoruz. Bu uygulamanın diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını diliyoruz. Sokak hayvanları ile ilgili olarak yaptığı örnek çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Sayın İrfan Dinç'e teşekkür ediyoruz diye konuştu.

Hayvan barınağını iyileştirerek göreve başladıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Yeni dönemdeki ilk icraatımız, Türkiye'de ilk olduğu ifade edilen tam donanımlı ambulansını almak oldu. Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir hayvan barınağı da yapacağız. Burada çocuklarımız aileleri ile birlikte gelerek piknik yapacaklar ve onların beyinlerine hayvan sevgisi kodlanacak. Bunu da çok önemsiyorum dedi.

Çankırı Belediyesi tarafından alınan mobil hayvan kliniği belediyede göre veteriner eşliğinde kent merkezi ve çevre köylerde başıboş hayvanların kısırlaştırılması ve tedavisi için hizmet vermeye başladı. Çankırı Belediyesi, çocuklar için yaptığı Mini Sinema ile birlikte önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan uçak ve gemi kütüphaneler gibi farklı projeleri de uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanları İçin Tam Donanımlı Mobil Klinik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement