Sokak Hayvanları Yalnız Kalmıyor - Son Dakika
Yerel

Sokak Hayvanları Yalnız Kalmıyor

Sokak Hayvanları Yalnız Kalmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, hayvanseverlerin büyük ilgisini çekiyor.

03.10.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, hayvanseverlerin büyük ilgisini çekiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmete giren Kandıra'daki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, yıl boyunca misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda merkez 2015 yılında 7 bin 240 hayvanseveri misafir ederek, sokak hayvanları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmalarına yardımcı oldu. Merkezde ayrıca bin 235 sokak hayvanı ise vatandaşlar tarafından sahiplenildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğüne bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde sokak hayvanlarının korunmasına yönelik eğitimler veriliyor. Gelen ziyaretçiler sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiğini ve nasıl iletişime geçilebileceğini Büyükşehir'e bağlı uzman veterinerler eşliğinde öğreniyorlar. Sokak hayvanları için oluşturulan bakımevinde ücretsiz bir şekilde isteyen vatandaşlar hayvanları sahiplenebiliyorlar. 2015 yılında bin 235 sahiplendirmenin gerçekleştirildiği bakımevinde köpekler yeni yuvalarına kavuşuyor.

Sokak hayvanları için oluşturulan bakım merkezi ve doğal yaşam alanında tüm sağlık kontrolleri yapılan hayvanlar için, hafta sonu da dahil olmak üzere her gün 10.00-12.00 ve 14.00- 16.00 saatleri arasında ücretsiz sahiplendirme yapılıyor. Bu saatler dışında hayvanların beslenme ve temizlik saatlerinde rahatsız edilmemeleri gerektiği için sahiplendirme yapılmıyor. Bakımevlerinde ücretsiz olarak sahiplendirme yapılan hayvanların ileri dönem aşıları da bakımevinde ücretsiz olarak yapılıyor - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Hayvanları Yalnız Kalmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement