Sokak Hayvanlarına Anlamlı Hediye - Son Dakika
Güncel

Sokak Hayvanlarına Anlamlı Hediye

Sokak Hayvanlarına Anlamlı Hediye

Marmaris'te, 26 yıldır sokak hayvanlarıyla ilgilendiği için onların annesi olarak adlandırılan İskoç vatandaşı Jeannie Thirkill, bir yıl önce yurt içi ve dışında başlatılan yardım kampanyasında toplanan parayla mama aldı.

06.10.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te, 26 yıldır sokak hayvanlarıyla ilgilendiği için onların annesi olarak adlandırılan İskoç vatandaşı Jeannie Thirkill, bir yıl önce yurt içi ve dışında başlatılan yardım kampanyasında toplanan parayla mama aldı. Hayvanları Koruma Günü'nde alınan mamaların idareli kullanılması durumunda 6 ay yeteceğini söyleyen Thirkill, doğum gününün kutlanması halinde bile bu kadar sevinemeyeceğini söyledi.

Marmaris'te 26 yıldır yaşayan Jeannie Thirkill'in hayatı, sokakta bulduğu yavru bir kediyle değişti. Her geçen gün sahiplendiği hayvan sayısı artan Thirkill'in Orhaniye Mahallesi Yukarı Keçi Bükü Mevkii'nde kurduğu barınakta şu an 250 kedi, 30 köpek, 2 at, 2 eşek, 15 kaplumbağa, 8 tavuk, 5 tavşan ve 1 horoz ve 1 baykuş bulunuyor. İskoç vatandaşı Thirkill, Hayvanları Koruma Günü için bir yıl önce Hollanda, Almanya, Belçika ve Türkiye'deki hayırseverlerin desteğiyle kampanya başlattı. Bir yılın ardından beş bin lira toplandı. Thirkill, toplanan birikimle annelik yaptığı sokak hayvanlarına mama aldı.

Çok mutlu olduğunu söyleyen Thirkill, "Hayatımın vazgeçilmezi haline gelen hayvanlarım için bir yıldır özellikle yurtdışından para topluyoruz. Hayırseverlerin verdiği para 5 bin liraya ulaştı. Biz de Hayvanları Koruma Günü için toplanan bu parayla olara mama aldık" dedi.

İDARELİ KULLANILIRSA 6 AYLIK ERZAK

İlçede bulunan bir mağazadan yaklaşık bin paket mama aldıklarını belirten Thirkill, "Barınağımdaki çocuklarım mutlu olacak. Aldığımız mamalar idareli kullanırsak altı ay hayvanlara yetecek. Ama biraz şımartmaya kalkarsak en az dört ay mama sıkıntısı çekmeyeceğiz. Alışveriş yaptığımız market te 250 liralık hediye çeki bağışladı. Onunla da ilave mama aldık. Kendi doğum günüm olsa bu kadar mutlu olmazdım" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanlarına Anlamlı Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement