Seferihisar'da Sokak Hayvanlarına Mutlu Yuva Sıcaklığı - Son Dakika
Yerel

Seferihisar'da Sokak Hayvanlarına Mutlu Yuva Sıcaklığı

Seferihisar'da kurulan sokak hayvanları yuvası, sakinlerinin özgürce yaşayabilmesine ve gönüllülerin hayvan bakımına katılabilmesine imkan sağlıyor.

20.07.2015 11:27  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL ŞAHİN - Türkiye'nin ilk "sakin şehri" Seferihisar'da kurulan "sokak hayvanları yuvası", sakinlerinin özgürce yaşayabilmesine ve gönüllülerin hayvan bakımına katılabilmesine imkan sağlıyor.

Sanatçı Tarkan'ın da desteğiyle, Seferihisar Belediyesince 20 dönüm arazide kurulan yuva, sunduğu imkanlarla farklılık oluşturuyor.

Yuvanın 2 ana bölümünden biri olan 10 dönümlük açık gezinti bölgesi, hayvanlara bir barınağa göre daha özgürce hareket etme, sosyal ilişkilerini kurma imkanı sunuyor. Bu alanda yavrulu hayvanlar aileleriyle yaşayabiliyor.

Hayvanları insanlardan uzaklaştırmak yerine aralarındaki bağı korumaya özen gösterilen yuvada, gönüllüler hayvanların bakımına katılabiliyor. Ayrıca 6 odalı olarak planlanan misafirhane tamamlandığında, gönüllü hayvanseverler burada konaklayabilecek ve 24 saat hayvanlarla iç içe olabilecek.

Türkiye'nin ilk hayvan hakları kanunu taslağını kaleme alan, hayvan hakları aktivistlerinden Prof. Dr. İsmet Sungurbey'in adını taşıyan yuvanın ikinci 10 dönümlük bölümünde yaralı, sakat, hasta ve agresif hayvanların rehabilitasyonu için hazırlanmış bir hastane ve bakım kompleksi bulunuyor.

Misafirlerine "yuva" sıcaklığında hizmet verilmesi hedeflenen yerde, lohusa hayvanlar ayrı bölümlerde bakılıyor. Yeni doğum yapan anne ve yavruları kendileri için özel hazırlanmış alanlarda ağırlanıyor. Sert mizaçlı, saldırgan hayvanlar da diğer hayvanları korumak için özel bölümlerde tutuluyor. Yuvadaki hasta ve güçsüz hayvanların zarar görmemesi ve hastalıkların sağlıklı hayvanlara bulaşmaması için de karantina bölümü hizmet veriyor.

Sahiplerini bekliyorlar

Yaz tatili için gelenlerin, yazlıklarında bakmak için aldıkları, tatil sonunda ise terk ettikleri kedi ve köpeklerin de barındırıldığı yuvada farklı cinslerden 150 hayvan bulunuyor. Sevimli dostlar, yeni bir sahip edininceye kadar bu yuvada kalıyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki hayvan haklarına ilişkin yasal düzenlemenin çok önemli çatışmaları içinde taşıdığını belirtti.

Bir tarafta hayvanların barınaklarda tutulmaması gerektiğini söyleyen hayvanseverlerin, diğer tarafta ise hayvanların sokakta başıboş dolaşmasından korkan, rahatsız olan vatandaşların bulunduğunu, mevcut yasal düzenlemenin bu çatışmaya çözüm olmadığını ifade eden Soyer, bu düzenleme sınırları içinde kalarak bir çözüm üretmek için yola çıktıklarını anlattı.

Sanatçı Tarkan'ın da büyük desteğini alarak yuvayı kurduklarını ifade eden Soyer, yuvada sunulan imkanlarla hayvanseverleri de, sokaktaki vatandaşları da memnun ettiklerini düşündüğünü kaydetti. Soyer, "Uyguladığımız yöntemin başka kentlerde de uygulanabilir bir model olduğunu düşünüyoruz. O nedenle bir tür modelleme yapabildiğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seferihisar'da Sokak Hayvanlarına Mutlu Yuva Sıcaklığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement