Sokak İftarları Menemen'de Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Sokak İftarları Menemen'de Başlıyor

Sokak İftarları Menemen\'de Başlıyor

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin "Sokak İftarları kapsamında bu yıl 50 bin vatandaşımızla iftarlarda buluşmayı planlıyoruz." dedi.

08.07.2013 12:31  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında bu yıl da sokak iftarları düzenleyeceklerini bildiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; "Sokak İftarları kapsamında bu yıl 50 bin vatandaşımızla iftarlarda buluşmayı planlıyoruz" dedi.

Başkan Şahin; Ramazan Ayı'nın her yıl Menemen'de coşkulu bir şekilde kutlandığını, Menemen Belediyesi'nin ise bu coşkuya Ramazan etkinlikleri ile ortak olduğunu ve sokak itarları geleneğini bu yıl daha zengin bir programla sürdüreceklerini belirten Başkan Şahin, şunları söyledi: "İlk olarak Ramazan ayının ikinci gününde; Menemen İlçe Protokolü, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri, Muhtarlarımız ve Azaları ile Belediye Restoranı'nda iftar sofrasında bir araya geleceğiz. Daha sonra sokak iftarlarımızı gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı boyunca hemen her gün iki farklı mahalle yada köyümüzde sokak iftarları kurulacak. Menemen Belediyesi aşçıları tarafından hazırlanan Türk mutfağının seçkin yemekleri, iftar sofralarımıza katılan vatandaşlarımıza sunulacak. Vatandaşlarımız bir taraftan masalarına kadar getirilen leziz yemeklerle oruçlarını açarken, unutulmaya yüz tutmuş ramazan eğlenceleriyle gönüllerince eğlenecek. Her iftar soframızda ve Ramazan ayı süresince Cumhuriyet Meydanımızda meddah, gölge oyunu, aşuk ile maşuk, illüzyon, Hacivat ve Karagöz gösterileri gerçekleştirilecek. İlçemizdeki birlik ve beraberliği artırdığına inandığımız için 2006 yılından bugüne aralıksız sürdürdüğümüz iftar sofralarımız; genç-yaşlı, kadın-erkek demeden toplumun her kesimden yoğun katılım görüyor. Bu yıl Ramazan ayı içerisinde 48 farklı noktada kuracağımız sokak iftarları aracılığıyla, 50 bin vatandaşımızla iftar sofrasında buluşmayı hedefliyoruz"

İFTAR YEMEĞİ EVLERE SERVİS EDİLECEK

İftar sofralarının tüm maliyetinin Menemen Belediyesi tarafından karşılandığını ve Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarda da bulunduklarını sözlerine ekleyen Başkan Şahin, "Her gün sokak iftarları kurmanın yanı sıra, yıllardır her sabah bin kişiye ücretsiz çorba ikramı yapılan Menemen Belediyesi AŞ Evi'nden vatandaşlarımız her gün iftar saatinde yararlanabilecek. Geçtiğimiz yıl çok sayıda vatandaşımızın, getirdikleri tencerelerle AŞ Evi'mizden hasta veya yaşlı bir yakını için yemek aldığını tespit ettik. Bunun üzerine çok ciddi bir organizasyonla, yardıma muhtaç ailelerimize bizzat ulaşmaya karar verdik. Bu yıl bir ilk olarak ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin iftar yemeklerini bizzat evlerine ulaştıracağız. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere yıl içerisinde sunduğumuz erzak yardımlarına Ramazan ayı içerisinde etkili bir şekilde devam edecek, Ramazan ayının tüm güzelliği ile ilçemizde yaşatılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak İftarları Menemen'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement