Sokak Kedilerine, Seçim Sandığından Ev - Son Dakika
Yerel

Sokak Kedilerine, Seçim Sandığından Ev

Beylikdüzü’ndeki sokak kedilerinin yaşam standardını artırmayı hedefleyen Beylikdüzü Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü yetkilileri, ilginç bir projeye imza atarak, kullanılmayan eski ahşap seçim sandıklarını küçük kedi evlerine dönüştürdü.

11.05.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü'ndeki sokak kedilerinin yaşam standardını artırmayı hedefleyen Beylikdüzü Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü yetkilileri, ilginç bir projeye imza atarak, kullanılmayan eski ahşap seçim sandıklarını küçük kedi evlerine dönüştürdü.

Beylikdüzü'ndeki sokak kedilerinin bina içlerine girmesini önlemek ve belirli noktalarda toplanmasını sağlamak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi, yeni kedi evi projesi geliştirdi. Kullanılmayan eski ahşap seçim sandıklarını tadilattan geçirerek kedi evine dönüştüren belediye çalışanları, kedi evinin çatısını da yine belediyede atıl durumda olan dolap kapakları ve tahta parçalarından yaptıklarını dile getirdi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanları, çevre şartlarının ve özellikle köpeklerin kedilere zarar vermemesi için kedi evi girişlerinin dar yapıldığını belirtti. Kedilerin rahat edebilmesi için gerekli tüm konforu da düşünen ekipler, giriş ve çatı katı olarak oluşturulan kedi evlerini boyayarak sitelerde sokak kedilerinin hizmetine sundu. İlçe içerisinde talep eden sitelere bu kedi evlerini ulaştırdıklarını söyleyen yetkililer, site yöneticilerinden kedilerin beslenmesi, temizliği ve sağlık kontrollerinin yaptırılması konusunda kendilerine destek olmalarını istediklerini ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Kedilerine, Seçim Sandığından Ev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement