Sokak Köpeğinin Karnından 2 Kilo Tümör Alındı - Son Dakika
Yaşam

Sokak Köpeğinin Karnından 2 Kilo Tümör Alındı

Sokak Köpeğinin Karnından 2 Kilo Tümör Alındı

Mersin Belediyesi, karnında 2 kiloluk tümörle ölmek üzere olan sahipsiz köpeği ameliyat ettirerek hayata döndürdü. Koruma altına alınan köpeğe 'çakı' adı verildi.

02.11.2016 14:55  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, karnında 2 kiloluk tümörle ölmek üzere olan sahipsiz köpeği ameliyat ettirerek hayata döndürdü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından koruma altına alınan köpeğe 'çakı' adı verildi.

Mut ilçesinde hastalıklı bir köpeğin sokakta dolaştığı ihbarı üzerine harekete geçen Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı görevlileri hayvan ambulansı ile giderek hasta köpeği teslim aldı.

AÇIK YARA ŞEKLİNDE TÜMÖR

Yapılan incelemede köpeğin karın kısmından dışarı sarkan ve ağırlığı 2 kilograma ulaşan açık yara şeklindeki tümör görüldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürülen köpek burada ameliyat edilerek karnındaki tümör alındı.


4 SAATLİK OPERASYON

Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Cücük, yapılan ameliyat sonrası köpeğin sağlığına kavuşacağını söyledi. Veteriner Hekim Cücük şöyle dedi:

"Tümörle hayatta kalma mücadelesi veren köpeğin karnındaki kitleyi yaklaşık 4 saat süren bir operasyonla aldık ve kesilen alana tam 100 dikiş attık. Şimdi köpeğimizin sağlık durumu iyi.


'ÇAKI' İSMİ VERİLDİ

Yaptığımız müdahale ile hayata dönmesine yardımcı olduk. Bugüne kadar sayısız ameliyat yaptım, sayısız hayvanı sağlığına kavuşturdum. Ama böyle bir vaka ile ilk defa karşılaştım. 32 yıllık meslek hayatımda canlı bir hayvanda bu kadar büyük bir kitle görmedim." Köpeğe operasyona katılan ekip tarafından 'Çakı' adı verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Sokak Köpeğinin Karnından 2 Kilo Tümör Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement