Sokak Köpekleri Hayat Kurtaracak - Son Dakika
Güncel

Sokak Köpekleri Hayat Kurtaracak

Sokak Köpekleri Hayat Kurtaracak

Enkaz, sel, çığ ve kayıp gibi afet durumlarında canlıların kurtarılması için hayati önemi olan arama-kurtarma köpeklerinin sokak hayvanları arasından seçilmesi, eğitimi ve bu köpekleri eğitecek eğitmenlerin yetiştirilmesini amaçlayan proje sona erdi.

11.06.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enkaz, sel, çığ ve kayıp gibi afet durumlarında canlıların kurtarılması için hayati önemi olan arama-kurtarma köpeklerinin sokak hayvanları arasından seçilmesi, eğitimi ve bu köpekleri eğitecek eğitmenlerin yetiştirilmesini amaçlayan proje sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Dışilişkiler Daire Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Antalya İl Müdürlüğü, Almanya'dan Care-4 Life Derneği ve SAR Germany işbirliğiyle gerçekleştirilen proje başarıyla tamamlandı.

KASIM'DA SINAVA GİRECEKLER

Proje kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu olarak Antalya'ya gelen SAR Germany'den Klaus Röper, Dieter Schirmer, Juliet Gebhartdt ve Care-4-Life Derneği'nden Silvia Grene öncülüğünde katılımcılar son iki haftalık yoğun eğitimi başarıyla tamamladı. Bir yıldır eğitim gören köpekler ve köpek eğitmenleri Kasım ayında yapılacak sınava girerek Türkiye'de ve Antalya'da bir ilk oluşturacak gönüllü arama kurtarma timi olarak görev yapacak.

DİSİPLİNLİ EĞİTİM

İki hafta süren eğitimlerin yoğun geçtiğini belirten yetkililer, ilk çalışmanın Antalya Büyükşehir Belediyesi inşaatında gerçekleştiğini ve yapılan eğitimlerde köpeklerin mevcut durumunun gözlemlendiğini belirtti. Eğitim sırasında köpekler ve eğitmenleri iki gruba ayrılarak iz takip, saha arama, enkaz arama ve itaat çalışmaları yaptı. Kurşunlu Şelalesi, Güver Uçurumu, Kent Ormanı ve itfaiye bahçesinde yapılan eğitim yoğun bir şekilde geçti. Disiplin içinde geçen eğitimler ekip çalışması içinde sürdü. Her eğitimci köpeği ile birlikte çalışmalara her gün katılarak çalışmalarda yer aldı.

GECE EĞİTİMİNE KATILDILAR

Eğitimlerin gece yapılan bölümü için hafta sonu Kemer Beycik'te kamp yapıldı. Tekirova Beycik UMKA Macera ve Doğa Sporları Kampı eğitimcilere ev sahipliği yaptı. Burada yapılan gece eğitimlerinde iz takip, enkaz arama, itaat, saha çalışmaları yapıldı. Birlik ve beraberlik içinde geçen eğitimlerde köpekler iyi bir yol kat etti. Eğitimlere 12 eğitici ve köpeğinin yanı sıra Almanya'dan da 4 eğitimci ve iki köpeği eşlik etti.

SINAVA HAZIRLAR

Eğitim sonunda yapılan toplantıda Almanya'dan gelen uzman eğitimciler iki haftalık eğitimi değerlendirerek yapılacak sınavla ilgili teorik bilgi verdi. Eğitimciler, eğitimlerin çok başarılı sonuçlandığını ve iki haftalık yoğun eğitim sonunda köpeklerin sınava hazır bir hale geldiklerini dile getirdi. Almanya'dan gelen eğitimciler Antalya Büyükşehir Belediyesi ve yoğun eğitim programına katılanlara teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sokak Köpekleri Hayat Kurtaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement