Sokak Ortasında Kütüphane Haftası - Son Dakika
Güncel

Sokak Ortasında Kütüphane Haftası

Sokak Ortasında Kütüphane Haftası

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Kütüphaneler Haftası nedeniyle etkinlikler sokağa taştı.

30.03.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Kütüphaneler Haftası nedeniyle etkinlikler sokağa taştı. Kazan Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerince Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler koro halinde Barış Manço'nun şarkılarını söyledi, ebru sanatı yaptılar, esnafa kitap dağıtıldı, daha sonra hep birlikte 10 dakika kitap okuma molası verildi.

Kazan Ortaokulu öğretmen ve örencileri, düzenledikleri etkinliği salon yerine sokağa taşırken farkındalık yarattılar. Etkinlik kapsamında Sancak Sokak'ı afiş ve dövizlerle süsleyen öğrenci ve öğretmenler, kaldırıma kitap sevgisini anlatan kaligrafiler çizdiler, koro halinde Barış Manço'dan şarkılar söylediler, ebru sanatı yaptılar, ünlü düşünürlerin kitapları hakkında düşüncülerini anlatan resim sergisi açtılar, esnafa ücretsiz kitap dağıtıp, hakkında bilgi verdiler. Etkinliklerinin son bölümünde ise Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, Emniyet Müdürü Murat Sansar, öğretmenler ve öğrenciler hep beraber 10 dakika kitap okuma saati yaptılar. Kitap okuma saatine esnaf da dükkanlarının önüne sandalye çıkartarak eşlik etti. Öğrencilerin bir sonraki gün etkinliği ise Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde sahneledikleri çeşitli oyunlar oldu.

Kendisinin de her gün en az 50 sayfa kitap okuduğunu belirten Kaymakam Murat Duru, "Eşim de bir kitap kurdudur. 3 oğlum var, ikisi okula gidiyor. Onlara da günlük 30 veya 40 sayfadan aşağı düşmeyecek şekilde kitap okutuyoruz. Ülkemizin genelinde 7'den 70'e herkese mutlaka kitap okumayı tavsiye ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek de anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirtirken, "Bu etkinlikerlin yaygınlaştırılarak devam edilmesi gerekir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgiye ulaşma yöntemleri de daha değişik cihazlara kaymasına rağmen kitap, hayatımızdaki yerini hiçbir zaman kaybetmedi. Bunu da çocuklarımıza aşılamamız lazım. Yazının bulunuşu, medeniyet safhalarımızın önemli noktalarından bir tanesidir ve bilginin hızlı bir şekilde yayılmasına fırsat vermiştir. Kitap ta bunların bir vasıtasıdır. Bilgisayarın, dolayısıyla internetin hayatımızda yaygın olarak kullanılmaya başlamasıyla herhalde hepimizin ortak sorunu çocuklarımızın bilgisayar başında zamanlarının büyük bir çoğunu geçiriyor olmasıdır. Çocuklarımızın mutlak suretle kitapla tanıştırmalı ve bu tür etkinlikleri devam ettirmemiz lazım. Dünya'da gelmiş geçmiş çok büyük düşünürlerimiz var. Yeni yetişen nesillerimizin Aristo gibi düşünmesini bekleyemeyiz, ancak Aristo ve diğer düşünürlerin ne şekilde düşündüğünü öğretebiliriz. Ortaçağa gidecek teknolojiye sahip değiliz, ancak kitaplar sayesinde o döneme gidip neler yaşandığını öğrenebiliriz" dedi.

Görünüt Dökümü

-------------------------

Esnafa kitap dağıtılması

Çocuk korosu

Ebru Sanatı

Kitap okuma etkinliği

Kaymakam Murat Duru röportaj

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek Röportaj

Organizasyonu yapan öğretmenlerle röportaj

Çocuklarla röportaj

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)-

=======================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Ortasında Kütüphane Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement