Gaziantep'te Sokakta Kalanlara Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Sokakta Kalanlara Yardım Eli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış gününde sokakta kalan evsizlere Güçsüzler Yurdunu açtı.

16.01.2015 11:40  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEREM KOCALAR - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış gününde sokakta kalan evsizlere Güçsüzler Yurdu'nu açtı.

Uzun yıllardır engelli ve kimsesizlere hizmet veren belediyeye ait Güçsüzler Yurdu, artık evsizlerin de sığındığı mekan haline geldi. Hayata geçirilen uygulama kapsamında polis ve zabıta ekiplerinin desteğiyle kimsesiz ve evi olmayanlar tespit edilerek, yurda yerleştirilmeye başladı.

Uygulama kapsamında ihbarları değerlendiren ekipler, ulaştıkları evsizleri yurda yerleştiriyor. Güçsüzler Yurdu, evsizleri ağırlamak için vatandaşlardan destek bekliyor.

Güçsüzler Yurdu Müdürü Cemil Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatı doğrultusunda yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda polis ve zabıta ekiplerinin desteğiyle kentin farklı noktalarında sokakta kalan kişileri tespit ederek, yurtta ağırlamaya başladıklarını belirten Şahin, ilk etapta iki kişiye ulaşıldığını ifade etti.

Kentteki tüm evsizlere cevap verebilmek için hazırlıkların tamamlandığını aktaran Şahin, "Yurt genelinde olduğu gibi hava şartları Gaziantep'te de zorlu hale geldi. Bizler de bu duruma duyarsız kalamazdık. Her canlıya sahip çıkılması gereken şu dönemde yurdumuzu evsizlere açtık. Soğuk havalarda kim olduğuna bakmaksızın sokakta kalan herkese kapımızı açtık" dedi.

Uygulama kapsamında polis ekiplerinin ulaştığı iki kişinin yurda yerleştirildiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Evsizlerin her türlü ihtiyacını karşılamaya hazırız ama bu noktada vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Çevrelerindeki kimsesiz ve evsiz kişileri bize yönlendirmelerini istiyoruz. İsterlerse evsizleri yurdumuza kendileri getirsin, isterlerse durumu polis ve zabıta ekipleriyle paylaşsın. Bu bir insanlık görevi. Hep birlikte bu sorunu çözmeye çalışacağız."

-"Burası iyi olmaz mı?"

Yurda yerleştirilen 63 yaşındaki Ali İbili, geçimini çöp toplayarak sağladığını belirterek, geceleri uygun bulduğu herhangi bir yerde konakladığını söyledi.

Yurda yerleştirildiği için mutlu olduğunu belirten İbili, "yurttan memnun musun?" şeklindeki soruya, "Burası iyi olmaz mı? Benim kaldığım yerleri bir görseydiniz. Bizi buraya yerleştirenlerden Allah razı olsun. Geceleri üşüyordum ama burada bize bebek gibi bakıyorlar" diye yanıt verdi.

İsmail Temel de (55) üç evi olduğunu ancak çocuklarının kendisini istemediği için, birkaç ay önce evini terk edip sokakta yaşamaya başladığını vurguladı.

Eşinin sağ olup olmadığı sorulduğunda gözyaşlarına hakim olamayan Temel, şöyle konuştu:

"Keşke eşim öleceğine ben ölseydim. O öldüğünden beri rezilim. Burası sıcacık. Uzun zamandır böyle ısınmamıştım. Besleyip büyüttüğüm çocuklarım bana bakmadı ama buradaki insanlar bizimle ilgilenip, her ihtiyacımızı karşılıyorlar." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Sokakta Kalanlara Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement