Ergene'de Sokakta Yaşayan Hastaya Devlet Sahip Çıktı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ergene'de Sokakta Yaşayan Hastaya Devlet Sahip Çıktı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde sokakta yaşarken bulunan 70 yaşındaki Rafi Özcan'a devlet sahip çıktı.

21.07.2014 12:58  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN COŞKUN BOZYEL - Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde sokakta yaşarken bulunan 70 yaşındaki Rafi Özcan'a devlet sahip çıktı.

İlçenin Yeşiltepe Mahallesi'ndeki bir kahvehane işletmecisi tarafından sokakta bulunarak metruk bir binaya yerleştirilen Özcan, durumdan haberdar olan yetkililerin talimatı üzerine ambulansla Çorlu Devlet Hastanesine götürüldü. Özcan, tedavisinin ardından huzurevine yerleştirildi.

Çorlu Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ali Cengiz Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özcan'ın hastanelerine geldiğinde durumunun çok kötü olduğunu, yaklaşık 2 ay boyunca tedavi edildiğini söyledi.

Yapılan tedavilere hastanın da yanıt verdiğini belirten Kalkan, şöyle konuştu:

"Rafi amca hastanemize ilk getirildiğinde çok kötü bir durumdaydı. Akciğer hastalığı ve sıvı elektrolit eksikliği ön tanılarıyla hastamız yatırıldı ve tedavisi başladı. Sosyal hizmet uzmanımız ve sağlık personelimle doktorlar kontrolünde sıkı bir tedavi süreci işlettik. Diğer rahatsızlıklarıyla, vücudundaki büyük sıvı akışkanlı yaraları da tedavi ederek kendisini sağlığına kavuşturduk."

Kalkan, Özcan'ın kontrollerinin süreceğini kaydetti.

-"Allah razı olsun"

Tedavisinin ardından Çorlu Huzurevine yerleştirilen Özcan da huzurevinde çok rahat olduğunu ve hayatının en güzel günlerini yaşadığını söyledi.

Kendisini kurtaran ve hayata geri dönmesine vesile olanlara minnettar olduğunu ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Çok hastaydım. Hatta kendimi tanıyamayacak bir hale gelmiştim. Gençlerimiz, gazetecilere haber vermişler. Onlar da sağ olsun benimle ilgilendi. Daha sonra devletimiz yetişti yardıma ve beni geldi buradan aldı. Hastaneye götürüldüm. Birkaç ay tedavi edildi. Şimdi iyileştim çok mutlu ve huzurluyum. Çorlu Huzurevinde huzuru yeniden buldum. Beni kurtaranlardan Allah razı olsun." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ergene'de Sokakta Yaşayan Hastaya Devlet Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement