Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller-Hedef 2020 Olimpiyatları" Projesi - Son Dakika
Güncel

Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller-Hedef 2020 Olimpiyatları" Projesi

Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller-Hedef 2020 Olimpiyatları" Projesi

Suça sürüklenmiş mağdur çocukların sporla rehabilite edilip topluma kazandırılmasını amaçlayan "Sokaktan madalyaya uzanan eller hedef 2020 Olimpiyatları" projesinin işbirliği protokol imza töreni yapıldı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Bu projeyle toplumumuzun bir yarasını, bir tehdidini fırsata.

12.04.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sokaktan madalyaya uzanan eller- Hedef 2020 Olimpiyatları" projesiyle ilgili "Bu projeyle toplumumuzun bir yarasını, bir tehdidini fırsata dönüştürmüş oluyoruz" dedi.

Bakan Yıldız, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile İpek Mobilya'nın ortaklaşa hazırladığı "İpeksi dokunuşla sokaktan madalyaya uzanan eller-Hedef 2020 Olimpiyatları" projesinin, Hilton Otel'deki işbirliği protokol imza törenine katıldı.

Burada konuşan Yıldız, çocukların suça sürüklenmesinin önlenerek topluma kazandırılmasını amaçlayan projelerin takdire şayan olduğunu söyledi.

Gençlerin spora yönlendirilmesinin önemine dikkati çeken Yıldız, "Sayın Başbakan ile Soçi olimpiyatlarına gittiğimizde ülkeler geçit törenlerini yapıyor, üzülerek söylüyorum, Türkiye Milli Takımı yaklaşık 8 kişiyle oraya çıktı. Türkiye'nin yirmide biri büyüklüğünde bir ülke yaklaşık bizim 20 katımızla olimpiyatlara çıktı. Eğer temsil ediyorsak hakkını verecek temsil edeceğiz. Büyüyen Türkiye'nin küçülen emniyeti, küçülen sportif faaliyetleri olmaz. İmkanları olmayan çocuklarımıza böyle imkanlar vermemiz lazım. Bu projeyle toplumumuzun bir yarasını, bir tehdidini fırsata dönüştürmüş oluyoruz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikaları  Bakanlığının çok farklı projeleri olduğunu anımsatan Yıldız, bu projelerin sosyal devlet ilkesiyle yürütüldüğünü belirtti. Yıldız, koruyucu aile konusunda Kayseri'nin nüfusa oranla birinci sırada olduğunu ifade ederek, duyarlılık gösteren tüm ailelere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Projeyle Kayseri'nin farklı mahallelerinde bulunan spor salonlarında suça sürüklenmiş yaklaşık 2 bin çocuğun antrenörler eşliğinde 2020 Olimpiyatlarına hazırlanması amaçlanıyor.

Törende ayrıca İl Emniyet Müdürlüğüne 74 yeni araç alan hayırsever iş adamlarına plaket takdim edildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller-Hedef 2020 Olimpiyatları' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement