Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Geride Kalan İki Yılı Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Geride Kalan İki Yılı Değerlendirdi

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Geride Kalan İki Yılı Değerlendirdi

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran gerçekleştirdiği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, geride kalan iki yılı değerlendirdi.

31.05.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran gerçekleştirdiği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, geride kalan iki yılı değerlendirdi.

Söke Belediyesi Sosyal Tesisleri Lima Restaurant'ta gerçekleşen toplantıda Söke Belediye Başkan yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş ile Genel Koordinatör Süleyman Çakmak da bulundu.

Büyükşehir yasasıyla birlikte büyük gelir kayıplarının olmasına rağmen, Söke'ye hizmet etmek noktasında büyük çaba sarf ettiklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ilçede büyük parke yol yapımı hamlesi başlattıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl Söke merkez ve çevre mahallelerde 203 Bin metrekare parke yol imalatı yaptıklarını, yeni sezonda 2016 yılı itibariyle Yenikent, Atatürk, Sazlı başta olmak üzere daha birkaç ayda yaklaşık 150 Bin metrekare yol yapımı rakamına ulaştıklarını belirten Başkan Toyran; 2016 hedefinin 400-450 Bin metrekare parke yol yapımı olduğunu söyledi. Söke'de birkaç yıl içinde yol sorunun kalmayacağına inandığını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yeni kurulan parke üretim tesislerinin günde Bin 500 metrekare parke taşı üretimiyle ellerini güçlendirdiğini söyledi.

Yatırımlardan sadece Söke merkezin değil, büyükşehir yasası ile birlikte mahalle statüsü kazanan eski köy ve beldelerin de payını alacağını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Atburgazı mahallemize kapalı pazaryeri kazandırdık. Yakın zamanda Bağarası mahallemize de kapalı Pazar yeri yapacağız. Yenidoğan ve Sazlı gibi mahallelerimizde kapalı pazaryeri arayışımız var. Çevre mahallelerimizde 30 adet çocuk oyun alanı ve park yaptık. Sazlı mahallemize bir taziye evi kazandırdık. Serçin, Karakaya, Çavdar ve Güllübahçe mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz şenlik ve festivaller ile bölge tanıtımına büyük katkı sağlıyoruz" dedi.

Söke ilçe merkezine Engelsiz Park, Güngör Pura Kadın Anı Parkı, Nene Torun parkı olmak üzere 3 adet büyük park kazandırdıklarını belirten Başkan Toyran, Söke'nin daha yeşil ve nefes alan bir kent olması için çalıştıklarını söyledi. Söke Belediyesi bünyesinde bulunan serada sezonda ortalama 230 bin adet çiçek üretimi yapıldığını, geride kalan 2 yılda Bin 500 ağaç dikimi yapıldığını belirten Başkan Toyran, yapımı devam eden Yenidoğan ve Yenikent park alanlarının dışında yeni park projelerinin de olduğunu belirtti.

Yenikent Deresi ıslah ve çevre düzenleme çalışmasının devam ettiğini, projenin Yenikent'e ve Söke'ye değer katacağını belirten Başkan Süleyman Toyran; Söke çayı Projesi kapsamında çay üstü dükkanların da yıkımının gerçekleştirileceğini söyledi.

Söke merkezinde Demirciler, Basmacılar, Yağcı gibi sokakları kapsayan üst örtü (kapalı çarşı) projesi için çalışmaların başladığını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; Limon Sokağın düzenlemesi ile kötü imajından kurtulacağını ve sanat sokağa dönüşebileceğini ifade etti.

Semt Evleri çalışmalarını önemsediklerini, hobi ve meslek edindirme kurslarının okulu aratmayan düzeye geldiğini belirten Başkan Toyran; halkın içinde, halk ile birlikte yönetme anlayışlarını ortaya koyan halk günlerini ve ev ziyaretlerini devam ettireceklerinin altını çizdi.

Göreve gelmesiyle Ulaştırma birimi ve kademe istasyonunun kurulmasıyla maddi tasarrufun sağlandığını, araçların tek merkezli kontrol altına alındığını belirten Başkan Toyran; kısıtlı imkanlara rağmen araç filosunda yenilemenin de yapıldığını ifade etti. Temizlik işlerinde yeni bir dönemin başladığını ifade eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "ISO 9001 kalite belgesiyle Aydın bölgesinde öncü belediyelerden biri olduğumuzu düşünüyorum. Personelimize hizmet içi eğitimlere önem veriyoruz. Hizmette kaliteyi arttırmak, vatandaş memnuniyetini en üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz" dedi.

Söke Organize Sanayi Bölgesi, Fakülte inşaatı gibi Söke'nin sosyo-ekommik geleceği için çok önemli yatırımlara, önemli katkılar sağladıklarını ve devam edeceklerinin de altını çizen Söke Belediye başkanı Süleyman Toyran; "Yapılan çalışmalarla Söke'nin daha da yaşanılabilir kent olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 5 yılın sonunda vaat ettiğimiz birçok projeyi ilçemize kazandıracağımıza inanıyorum. Söke'nin geleceği için çalışıyoruz" dedi.

Başkan Toyran verdiği bilgilerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Geride Kalan İki Yılı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement