Söke Belediyesi'nde Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Söke Belediyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Söke Belediyesi\'nde Muhtarlar Toplantısı

Söke’ye bağlı 49 mahallenin muhtarları ile ilk hizmet toplantısı Söke Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

11.04.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke'ye bağlı 49 mahallenin muhtarları ile ilk hizmet toplantısı Söke Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Meclis Üyeleri Ahmet Karakaş, Fahri Sivrioğlu ve Haluk Kutlay, Söke Belediyesi Daire Müdürleri gerçekleşen toplantıda mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Söke'ye bağlı mahallelerin muhtarları ile periyodik aralıklarla bir araya gelineceğini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, muhtarlardan detaylı olarak rapor istedi. Muhtarlardan gelecek talepler doğrultusunda çalışma programı hazırlayacaklarını belirten Süleyman Toyran; "Köylerimizin sorunlarını biliyoruz. Muhtarlarımızdan ve bizlerden beklentiler var. Seçim döneminde bizim vaatlerimiz var. Tüm bunları önceliklerine göre değerlendirip, hizmet üreteceğiz. 5 yıllık hizmet süremizi yüzümüzün akıyla tamamlayacağız" dedi.

"GEÇİŞ DÖNEMİNDE SIKINTILAR OLABİLİR AMA ATLATACAĞIZ"

Aydın ilinin Büyükşehir olmasından dolayı geçiş döneminde uygulamalarda yaşanabilecek sıkıntıların dile getirildiği toplantıda Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Beldelerimizden yaklaşık 20 milyar TL borç yükü geliyor. Bu zaten bilgimiz dahilindeydi. Amacımız mazeret üretmek değil ancak geçiş döneminde bazı sıkıntıların yaşanacağı ortada. İnanıyorum ki elbirliği ile tüm sıkıntıların üstesinden gelip, çözüm üreteceğiz" dedi.

"ÇÖPLERİN TOPLANMASI VE MEZARLIK TEMİZLİKLERİ BAŞLADI"

Öncelikli olarak iki konuda çalışmalara başladıklarını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; çevre mahallelerde (köylerde) çöplerin toplanması ve mezarlıkların temizlenmesi ile ilgili Söke Belediyesi ekiplerinin hizmet vermeye başladığını söyledi. Başkan Toyran Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri ekipleri tarafından mahallelerde yapılan mezarlık temizliğinin 15 gün içinde tamamlanacağını belirtti. Başkan Toyran; önümüzdeki süreçte ilaçlamaların büyükşehir bünyesine geçecek olmasına rağmen, geçiş sürecinde sinek ilaçlama hizmetinin de Söke Belediyesi tarafından yapılacağını dile getirdi.

"ORTAK SIKINTI İÇME SUYU KONTROLÜ VE KORUMA"

Toplantıya katılan muhtarlar sorunlarını dile getirirlerken, muhtarların ortak sıkıntılarının içme suyu depolarının kontrolü için bekçi bulundurulması ve köylerde bugüne kadar muhtarların kontrolünde olan çiftçi mallarını koruma yetkisi oldu. Bazı köylerde bekçi istihdam edildiği, bu bekçilerin çalışmaya ne şekilde devam edeceklerini bilmediklerini belirten muhtarlar; bekçi olmayan köylerde ise özellikle su depolarının kontrolü için bekçi bulundurmanın zorunlu olduğunu dile getirdiler. Köylerde bekçi istihdamı için çalışma yapmak üzere Daire Müdürlerine talimat veren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Büyükşehire geçene kadar 3-4 aylık süre ile bu sorunu kendi imkanlarımızla çözebiliriz" dedi. İçme suyu paralarının toplanması ile ilgili olarak da muhtarlar "Sorumluluğu bizden alın" taleplerini Başkan Süleyman Toyran'a iletirlerken; Toyran Söke Belediyesi olarak bu soruna da çözüm bulacaklarını söyledi. Koruma ile ilgili sıkıntılarını da dile getiren muhtarlara Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "İlk meclis toplantımızda Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi seçimleri yapıldı. Belirlenen yönetim bölgesel bir çalışma yaparak, sorunu çözecektir diye düşünüyorum" dedi.

"ŞİKAYET BİRİMİ OLUŞTURULACAK"

Mahallelerin (köylerin) altyapı sorunlarının da dile getirildiği toplantıda Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Yakın zamanda oluşturulacak bir heyet ile tüm mahallelerimizde sorunların yerinde tespiti yapılacak" dedi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran Söke Belediyesi bünyesinde şikayet biriminin oluşturulacağını belirterek; "Muhtarlarımız sıkıntılarını bir noktaya iletecek. Bu birim ilgili birimlere belediyeye gelen sorunları aktaracak. Sorunların kısa sürede çözümü yoluna gideceğiz" dedi. Başkan Toyran muhtarlara; "Size gelen sıkıntıları bizlere iletin" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Belediyesi'nde Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement