Söke CHP'den İstifa Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Söke CHP'den İstifa Açıklaması

Söke CHP\'den İstifa Açıklaması

CHP Söke İlçe Yönetim Kurulu, sosyal medyadan paylaşılan istifa kararının gerekçelerini açıkladı.

13.10.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Söke İlçe Yönetim Kurulu, sosyal medyadan paylaşılan istifa kararının gerekçelerini açıkladı.

Parti merkezinde gerçekleşen basın toplantısına CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, Kadın Kolları Başkanı Nebahat Erten, Gençlik Kolları Başkanı Berkay Özdemir'de katıldı.

15 Ağustos 2013 tarihinde olağanüstü kongreyle geldikleri CHP İlçe Yönetim Kurulu görev süresince yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Hüseyin Akkaya, "Atatürk'ün kuruduğu ve yöneticisi olduğu parti bilincinden sapmadık. Yerel seçimlerde Genel Merkezimiz Ticaret Odası Başkanımız Sn. Süleyman Toyran'ı bize başkan adayı olarak verdi. Kendisi Söke tarafından tanınmasına ve bilinmesine rağmen sistemli bir şekilde çalışarak onu seçim yapılacak köylere ve en uç noktalara kadar tanıttık, anlattık. Bu çalışmalarımız sonucunda Söke'de bir ilki de başardık. İlk defa bir parti 3. Kez Belediye Başkanlığını arka arkaya kazanmış oluyordu. Cumhuriyet Halk Partisinin yerelde iktidarda devamını sağlamanın gururunu yaşadık. Arkasından 10 Ağustos 2014 tarihinde cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Bu seçimde de yine tüm Belde ve Köylerimizi dolaşarak kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi adayının Cumhurbaşkanı olabilmesi için yoğun çaba harcadık" dedi.

İlçe Yönetimi olarak yapamayacakları hiçbir konuda söz vermediklerini, kimsenin adamı olmadıklarını belirten Akkaya; "Egosu olup egosunu tatmin etmek isteyenlere 'ben olmazsam CHP olmaz' diyenlere fırsat vermedik. CHP'nin başarısından, Atatürk İlke ve Devrimlerinden başka kendi çıkarları için partide olmaya çalışanlara kulak asmadık. Pazarlıklar içerisinde olmadık. Olumlu tavsiyeleri de dikkate aldık. Partiyi ve parti ilkelerini hakim kıldık. Verilen sözler yerine getirilmediği İlçe Yönetimi yok sayıldığı, dayatma yapıldığı için İlçe Yönetimi olarak istifa ettik" dedi.

Beraber görev yaptığı ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kollarına teşekküre eden Hüseyin Akkaya açıklamasında; destek olan tüm sivil toplum kuruluşlarına, Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Karakaş ve Fahri Sivrioğlu'na, Meclis Üyelerine, Mehmet Ünsal Bakar'a, Milletvekillerine, Belediye personeline, seçimlerin sağlıklı geçmesinde Söke'de huzurlu bir yaşayışın temininde bulunan Kaymakam Mehmet Demirezer'e Emniyet Müdürü Aydın Düzalan'a ve Emniyet Personeline, basın mensuplarına da teşekkür etti.

"DEMOKRASİ İŞLETİLMEDİ"

İl Kongresi öncesinde Aydın İl Başkanlığının kendilerinden iki isim istediğini, bu isimleri belirlemek üzere ön seçim yapacaklarını belirttiklerinde kendilerine bir isim belirleyin dayatması geldiğini söyleyen İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya; "CHP'nin temelinde demokrasi var, ancak demokrasi işletilmedi" dedi.

Bundan sonraki süreçte istifaları ile kayyum yönetimin belirleneceğini, kayyumun yönetimi devralana kadar görevlerinin başında olduklarını belirten Hüseyin Akkaya, yeni sürecin Söke CHP için hayırlı olmasını diledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke CHP'den İstifa Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement